HuaweiYleinen

Huawei esitteli päivitetyn Nova 8 -puhelimen globaaleille markkinoille – tarjoaa Kirin 820E -piirin ja uuden EMUI 12 -käyttöliittymän

Huawei on tuomassa globaaleille markkinoille uuden Nova 8 -puhelimen, jonka myynti alkaa aluksi Venäjällä. Alun perin Nova 8 -sarja julkaistiin Huawein kotimarkkinoilla Kiinassa jo vuoden 2020 lopulla, mutta nyt Nova 8 on tulossa hieman karsitumpana tarjolle globaalisti.

Nova 8 -puhelimessa on 6,57 tuuman kaartuva OLED-näyttöpaneeli, jonka tarkkuus yltää Full HD+ -tasolle. Näytössä on 90 hertsin virkistystaajuus, 240 hertsin kosketusherkkyys ja näytön yläreunaan on tehty reikä etukameraa varten. Näyttöön on integroitu myös sormenjälkilukija.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista globaalisti tarjolle tulevassa Nova 8 -mallissa vastaa Kirin 820E -järjestelmäpiiri, jossa ei ole 5G-modeemia, vaan yhteydet rajoittuvat 4G-tukeen. Kiinassa puhelimessa on ollut käytössä tehokkaampi Kirin 985 -järjestelmäpiiri, joten Huawei on joutunut ottamaan käyttöön hieman karsitumman piirin. Nova 8 tarjoaa kuitenkin kohtalaiset 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Huawei on varustellut puhelimen neloiskameralla, joka koostuu 64 megapikselin pääkamerasta, 8 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, 2 megapikselin makrokamerasta sekä 2 megapikselin syvyysterävyyskamerasta. Etuosassa on tarkka 32 megapikselin tasoinen selfiekamera. Akunkesto puhelimessa on 3800 milliampeeritunnin varassa ja sitä ladataan tehokkaalla 66 watin pikalatauksella USB-C-liittimen kautta. Huawein mukaan akku latautuu 60 prosentin varaustasoon 15 minuutissa ja 35 minuutissa tyhjästä täyteen.

Uutuuspuhelimessa on todennäköisesti avoimeen lähdekoodiin perustuva Android 10 -käyttöjärjestelmä, sillä Huawei on kertonut laitteessa olevan täysin uusi EMUI 12 -käyttöliittymä. Aikaisemmin globaalisti myynnissä olevissa puhelimissa on ollut EMUI 11 -versio, eikä EMUI 12 -version uudistuksista ole paljoa kerrottu. Erikoisesti Huawei ei ole ottanut puhelimessa käyttöön yhtiön Kiinassa jo suuressa suosiossa olevaa HarmonyOS 2.0 -käyttöjärjestelmää, vaan luottaa Androidiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ainakin Venäjällä Nova 8 on tulossa saataville ainoastaan ruusukultaisessa väriversiossa. Ennakkomyynti alkaa 10. elokuuta ja suositeltu myyntihinta on 39 999 ruplaa, eli noin 463 euroa. Huawei ei ole ilmoittanut tuovansa puhelinta myyntiin muilla markkina-alueilla.

Lähde: Huawei (venäjäksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei