QualcommYleinen

Paljastus: Qualcommilta tulossa uusi Snapdragon Wear 5100 -järjestelmäpiiri Wear OS -älykelloille

Qualcomm on edelleen yksi suurimmista järjestelmäpiirien valmistajista, ja järjestäen kaikissa uusissa puhelimissa on nähty Snapdragon-järjestelmäpiirejä. Qualcommin valta-asema on kuitenkin jokseenkin jo murtumassa ja viime viikkoina yhtiö on saanut ikäviä uutisia. Muun muassa Samsung hyödyntää WearOS-pohjaisissa älykelloissaan omaa Exynos-piiriään ja Google kertoi tuovansa Pixel 6 -puhelimiin oma järjestelmäpiirinsä.

Qualcomm vahvisti pian Samsungin ja Googlen yhteistyön julkaisun jälkeen panostavansa edelleen vahvasti puettavien laitteiden järjestelmäpiireihin. Qualcomm ei ole kuitenkaan kovin tarkasti vahvistanut tulevaisuuden suunnitelmiaan, mutta nyt uusi koodipaljastus on antanut enemmän tietoja. Pian luvassa saattaa olla Wear OS -laitteille suunnattu uuden sukupolven Snapdragon Wear 5100 -järjestelmäpiiri.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viime viikolla Qualcomm on ladannut kaikkien nähtäville uuden koodin, joka on versionumeroltaan ”LAW.UM.2.0-00700-SW5100.0”, jonka alkuliite ”LAW” koostuu sanoista ”Linux Android Wear”. Lisäksi lopussa oleva ”SW5100” viitannee todennäköisesti markkinointinimeen, eli Snapdragon Wear 5100 -järjestelmäpiiriin.

Koodia tarkastelemalla pystyy havaitsemaan muutamia mielenkiintoisia yksityiskohtia. Qualcomm kehittää järjestelmäpiiriä Linux 5.4 -ytimen päälle ja se on suunnattu Android 11 -versiolle, eli todennäköisesti Wear OS 3 -käyttöjärjestelmälle. Snapdragon Wear 5100 -piirin koodinimi on ”monaco” ja siinä on paljon yhtäläisyyksiä ”bengal” -koodinimen omaaviin Snapdragon 662- ja 460 -järjestelmäpiireihin. Järjestelmäpiiriin on tulossa koodien perusteella neljä ARM Cortex-A73 -ydintä, mikä on pieni päivitys aikaisemman Snapdragon Wear 4100 -piirin neljään ARM Cortex-A52 -ytimeen.

Toistaiseksi muita tietoja uudesta Snapdragon Wear 5100 -järjestelmäpiiristä ei ole olemassa.

Lähde: XDA Developers

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm