HuaweiYleinen

Huawei julkisti nyt myös Mate60 Pro+ -puhelimen – Uudistuksia kameroissa ja muotoilussa

Huawei julkisti jo aikaisemmin Mate60– ja Mate60 Pro -älypuhelimet, mutta tänään Mate X5 -puhelimen rinnalla on esitelty Mate60 Pro+ -malli. Uutuuspuhelimessa on paljon samaa Mate60 Pron kanssa, mutta muutoksia nähdään kameroissa sekä muotoilussa.

Mate60 Pro+ -puhelimessa on takaosassa kolmesävyinen muotoilu. Yläosa on vegaaninahkaa sekä alaosa on lasia. Näiden välissä on vielä musta metallikaistale. Puhelimen mitat ovat 163,65 x 79 x 8,1 millimetriä ja painoa on 225 grammaa. Huawei lupaa puhelimelle IP68-luokituksen mukaisen vedenkestävyyden jopa 6 metriin asti. Väriversioita on kaksi, jotka ovat musta sekä kulta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muutoksia on myös kameroissa. Pääkameran tarkkuus on vaihtunut 50 megapikselistä 48 megapikseliin, mutta mukana on edelleen muuttuva f/1.4-f/4.0-aukko sekä optinen kuvanvakautus. Toinen kameroista on 12 megapikselin sijasta nyt 40 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera f/2.2-aukolla. Viimeinen kameroista on 48 megapikselin ultramakro-telekamera, jossa on f/3.0-aukko sekä optinen kuvanvakautus. Se tukee 3,5-kertaista optista zoomia sekä 100-kertaista digitaalista zoomia.

Etuosaan on tuotu 13 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera, jossa on f/2.4-aukko. Sen rinnalla on myös 3D-syvyyttä mittaava kamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mate60 Pro+ -puhelimessa on tuttu on 6,82 tuuman kokoinen OLED-näyttöpaneeli, jossa on 2720 x 1260 pikselin tarkkuus sekä 1-120 hertsin virkistystaajuus. Näytössä ei on kolme reikää etukameraa sekä muita sensoreita varten.

Huawei ei ole vielä vahvistanut puhelimessa käytettävää järjestelmäpiiriä, mutta nähtävästi siinä on sama Kirin 9000s kuin yhtiön muissakin uutuuksissa. Tiedot ovat epämääräisiä järjestelmäpiirin yhteystukien osalta. Huawei on vahvistanut Mate60 Pro+:n tukevan satelliittipuheluita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

RAM-muistia on 16 gigatavun verran ja sisäistä tallennustilaa on 512 gigatavua tai 1 teratavu. Tuettuna on myös nano-muistikortti aina 256 gigatavuun asti.

Mate60 Pro+ -puhelimessa on 5000 milliampeeritunnin akku, joka tukee 88 watin langallista latausta. Tuettuna on myös 50 watin langaton lataus sekä 20 watin käänteinen langaton lataus. Puhelimessa on tuki Wi-Fi 6- ja Bluetooth 5.2 -yhteyksille. Käyttöjärjestelmänä on HarmonyOS 4.0.

Tarkkaa hintaa tai saatavuutta Huawei ei ole vielä vahvistanut. Mate60 Pro+ on kuitenkin Kiinassa ennakkovarattavissa pienellä varausmaksulla.

Lähde: Huawei Mate60 Pro+ -tuotesivu (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei