HuaweiYleinen

Huawei harkitsee 5G-liiketoiminnan myyntiä

Huawein toimitusjohtaja on heittänyt tällä viikolla ilmoille, että yhtiö etsii vaihtoehtoja muun muassa 5G-liiketoimintansa myymiseksi. Huawei on yksi markkinoiden johtavista 5G-toimijoista, joten tuorein paljastus yhtiön toimitusjohtajalta on varsin mielenkiintoinen.

Tällä hetkellä ei ole tiedossa onko Huaweilla olemassa jo mahdollinen ostaja yhtiön 5G-toiminnalle, mutta Huawein toimitusjohtajan mukaan ostajaa etsitään Aasian ulkopuolelta, mahdollisesti länsimaista. Ostaja voi olla olemassa oleva tekniikkayritys tai aivan uusi yritys. Varmaa on kuitenkin, että ostaja voi vapaasti muokata keskeisiä osia ja estää pääsyn tuotteisiin haluamalla tavallansa. Huawei antaa ostajalle tiettyä summaa vastaan pääsyn yhtiön 5G-portfolioon, johon lasketaan muun muassa patentit, lisenssit, lähdekoodit, piirustukset sekä tuotantoon kuuluva osaaminen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei ei ole paljastanut 5G-liiketoimintansa hintaa, vaan etsii aktiivisesti ostajaa. Todennäköisesti 5G-toiminnan myymisen taustalla ovat poliittiset vaikutukset, sillä esimerkiksi Huawei löytyy Yhdysvaltojen kieltolistalta, joka kieltää yhdysvaltalaisia yrityksiä tekemästä yhteistyötä Huawein kanssa.

Lähde: Mobile World Live

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei