HuaweiYleinen

Huawei hyvästeli Windowsin – Julkaisi Linux-versiot kolmesta tietokoneestaan

Huawei MateBook X Pro Linux Edition

Huawei on julkaissut Kiinan markkinoille uudet versiot yhtiön tuoreimmista kannettavista tietokoneista, joiden suurin eroavaisuus löytyy käyttöjärjestelmästä. MateBook 13, MateBook 14 ja MateBook X Pro hyödyntävät käyttöjärjestelmänä nyt Linuxia aikaisemman Microsoftin Windows 10 -version sijasta. Huawei hyödyntää Linux Deepin -versiota, joka on avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä ja perustuu Debianin vakaaseen versioon.

Deepin -käyttöjärjestelmän on kehittänyt kiinalainen Wuhan Deepin Technology Co. Ltd. -ohjelmistoyritys. Huawein siirtyminen Linuxin hyödyntämiseen pienentää yhtiön MateBook-tietokoneiden kustannuksia ja sen ansiosta myös hinnat ovat Windows-versioita hieman edullisemmat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kiinassa MateBook 13 Linux-version hinta on 5399 juania, eli noin 690 euroa. MateBook 14 maksaa vastaavasti 5699 juania (n. 730 euroa) ja MateBook X Pro taasen 8699 juania (n. 1110 euroa). Kaikki kolme Linux-versiota tulevat myyntiin Kiinassa syyskuun aikana, mutta toistaiseksi ei ole tiedossa aikooko Huawei tuoda Deepin-käyttöjärjestelmällä varusteltuja tietokoneita globaalisti myyntiin.

Yhdysvaltojen kieltolistalla oleminen estää Huaweita tekemästä yhteistyötä Microsoftin kanssa, jonka takia Windows-käyttöjärjestelmän asentaminen Huawein toimesta tietokoneisiin ei ole enää mahdollista. IFA 2019 -messuilla Huawein johtaja Richard Yu kertoi, että Huawei saattaa alkaa myymään tietokoneita Linuxilla ja antaa loppukäyttäjälle mahdollisuuden asentaa Widnows 10 -käyttöjärjestelmän omatoimisesti.

Lähde: Huawei, Vmall

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei