HuaweiYleinen

Massiivinen kuvavuoto – Tässä ovat Huawei Mate30 Pro, Mate30, Mate30 RS ja Mate30 Lite

Vuotokuva Huawei Mate30 Prosta / Kuva: Evan Blass

Huawei tulee julkaisemaan uudet Mate30-malliston älypuhelimet myöhemmin tällä viikolla ja erityisesti tulevasta Mate30 Pro -puhelimesta on nähty ja kuultu monenlaisia huhuja viimeisien kuukausien aikana. Huawei itse vahvisti eilen, että yhtiö tulee esittelemään myös Porsche Design -erikoisversion, eli Mate30 RS -puhelimen. Lisäksi Huaweilta on odotettu Mate30 Lite- ja Mate30 -puhelimia sekä ainakin uutta Watch GT 2 -älykelloa.

Tänään Twitterissä tunnettu vuotaja Evan Blass on julkaissut kaikista tulevista Mate30 -malliston älypuhelimista viralliselta vaikuttavat tuotekuvat. Mate30 Pro -puhelin on vuotokuvassa täysin samanlainen kuin aikaisemmin kuvavuodossa nähty laite. Kuva vahvistaa puhelimessa olevan niin sanottu vesiputousnäyttö, joka kaartuu molemmilta reunoilta selvästi totuttua enemmän. Näytössä on myöskin varsin leveä loviratkaisu, joka on kuitenkin tietojen perusteella täynnä erilaisia sensoreita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mate30 Pron takaosassa on nähtävillä erikoinen pyöreä kameraratkaisu, jota on vielä korostettu entuudestaan lasiin tehdyllä renkaalla. Pyöreässä kamera-alueessa on neljä erilaista kamerasensoria ja salama löytyy takaosan vasemmasta yläkulmasta. Kaartuvan näytön ja kaartuvan takalasin takia Mate30 Pron alumiinikehyksestä on jouduttu tekemään erityisen kapea, ja virtapainiketta varten kehykseen on tehty erillinen levennys. Kuvien perusteella puhelin ei tule saamaan äänenvoimakkuuspainikkeita.

Mate30 RS on taasen pitkälti samanlainen puhelin kuin Mate30 Pro, mutta designiin on tuotu tyyliä nahkalla. Mate30 RS on tulossa myyntiin mustassa ja punaisessa väriversiossa, joissa takaosan keskellä on kapea lasikaistale ja reunoilla on nahkaa. Etuosassa on edelleen vesiputousnäyttö ja leveä lovi.

Mate30 on monilta designelementeiltään lähellä isoveljeään. Suurin eroavaisuus löytyy etuosasta, jossa on tasainen näyttöpaneeli ja pienempi loviratkaisu. Puhelimen lovessa on nähtävillä ainakin kaksi kamerasensoria. Mate30 -puhelimessa on takaosassa vastaavanlainen pyöreä kamera-alue, jossa on ainakin kolme kamerasensoria.

Malliston edullisin versio tulee luonnollisesti olemaan Huawei Mate30 Lite, joka on sama puhelin kuin Kiinassa jo julkaistu Nova 5i Pro. Vuotokuvassa puhelin on esillä kahdessa värissä, jotka ovat vihreä ja aurora. Myöskin Mate30 Litessä nähdään neloiskamera takaosassa sekä muista puhelimista poiketen näyttöön integroitu etukamera.

Blassin julkaisemat kuvat vahvistavat Mate30-malliston huippupuhelimien saavan oletuksena myös 5G-yhteyden, mutta todennäköisesti myös erilliset 4G-versiot ovat tulossa. Huawei tulee esittelemään uudet Mate30-puhelimet julkaisutilaisuudessa Saksassa, joka järjestetään torstaina 19. syyskuuta 2019.

Lähde: Evan Blass (Twitter)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei