HuaweiLenovoYleinen

Huawei ilmestyi Lenovon logoon pääkonttorin pihassa – Sisäisestä viestinnästä nousi välittömästi somekohu

Lenovon logo peittyi lumen alle, ja sen tilalle ilmestyi Huawei. / Kuva: Weibo

Kiinalaisessa sosiaalisessa mediassa on lähtenyt leviämään mielenkiintoinen kuva Lenovon pääkonttorilta, josta on noussut myös pieni kohu. Weibo-palveluun on nimittäin ladattu myös kuvakaappaus Lenovon sisäisestä viestinnästä.

Lenovon pääkonttorilla Kiinassa on satanut runsaasti lunta, jonka myötä yhtiön työntekijät ovat innostuneet tekemään erilaisia taideteoksia lumesta. Pääkonttorin pihalla oleva Lenovo-logo myös uudistui, sillä lumen peittämään logoon ilmestyi suuri ”Huawei” -teksti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lenovo jakoi myöhemmin sosiaalisessa mediassa kuvan oikeasta logosta, jonka päältä Huawei-teksti oli putsattu pois.

Weibo-palvelussa lähti leviämään Lenovon sisäinen viesti aiheesta, jossa kerrottiin rankaistavan tekijää. Sisäinen viesti on suoraan suomennettuna alapuolella.

”Brändikuva ja tavaramerkki ovat yrityksen tärkeää aineetonta omaisuutta. Yrityksen logo ei ole pelkkä kuvio, vaan se edustaa yrityksen arvoja, kulttuuria ja kuluttajien luottamusta. Siksi yrityksen logon ilkeä vahingoittaminen, erityisesti kilpailijoihin viittaavat graffitit, ei ole vain vahinko yrityskuvalle, vaan myös räikeä haaste yrityksen maineelle ja liike-etiikalle.

Tätä silmällä pitäen kehotamme kaikkia yrityksen työntekijöitä olemaan erittäin valppaita tällaista epäeettistä käyttäytymistä vastaan ​​ja osallistumaan aktiivisesti raportointiin. Puutumme graffitien kirjoittajan toimiin ankarasti varoituksena muille!”, kerrotaan Lenovon sisäisessä viestissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nousseen kohun myötä Lenovo on joutunut kommentoimaan asiaa myös julkisesti. Kiinalaismedioille yhtiö on kumonnut väitteet rangaistuksista asian tiimoilta. Yhtiön virallisessa kommentissa todetaan, että ”kauan odotettu runsas lumisade sai työntekijät nauttimaan leikkisästä hetkestä logon kanssa”.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei