HuaweiYleinen

Huawei ja Ericsson allekirjoittavat pitkäaikaisen patenttilisenssisopimuksen

Huawein logo

Huawei ja Ericsson ovat allekirjoittaneet pitkäaikaisen maailmanlaajuisen patenttilisenssisopimuksen, joka kattaa monenlaisia standardeja, kuten 3GPP, ITU, IEEE, IETF-standardit 3G-, 4G- ja 5G -ratkaisujen osalta.

Huawein mukaan uusi sopimus kattaa yritysten verkkoinfrastruktuurien ja kuluttajalaitteiden myynnin, ja se antaa molemmille osapuolille maailmanlaajuisen mahdollisuuden käyttää toistensa patentoituja ja standardoituja teknologioita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Olemme iloisia saadessamme aikaan pitkän aikavälin maailmanlaajuisen lisenssisopimuksen Ericssonin kanssa”, Huawein teollis- ja tekijänoikeuksien osaston johtaja Alan Fan sanoo.

”Mobiiliviestinnän SEP-patenttien (standard essential patents) suurimpina rahoittajina yritykset tunnustavat toistensa teollis- ja tekijänoikeuksien arvon, ja tämä sopimus luo vahvemman patenttiympäristön. Se osoittaa, että molemmat osapuolet ovat sitoutuneet siihen, että teollis- ja tekijänoikeuksia on kunnioitettava ja suojeltava asianmukaisesti.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viimeisten 20 vuoden aikana Huawei on ollut merkittävä tekijä tieto- ja viestintätekniikan valtavirtastandardeissa, myös mobiili-, Wi-Fi- ja multimediacodeceissa. Huawei oli vuonna 2022 Euroopan patenttiviraston listauksen kärjessä jättämällä 4 505 patenttihakemusta.

”Tavoitteemme jakaa johtavia teknologisia innovaatioita edistää tervettä ja kestävää teollisuuden kehitystä ja tarjoaa kuluttajille parempia tuotteita ja palveluja”, Fan lisää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei on SEP-hankkeiden haltija ja toteuttaja ja pyrkii noudattamaan tasapainoista lähestymistapaa lisensointiin. SEP-hankkeiden ristilisensointi mahdollistaa sen, että molemmat yritykset voivat jakaa ja käyttää avainteknologioita.

”Tämä sopimus on intensiivisten keskusteluiden tulos. Niiden avulla varmistettiin, että sekä patenttien haltijoiden että toteuttajien etuja palvellaan oikeudenmukaisesti”, Fan totesi.

Lähde: Huawein tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Ericsson pääsi jenkkien mustalle listalle….
    Ja Nokia kiittää…!

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei