HuaweiYleinen

Huawei julkaisi edulliset Y5p- ja Y6p -älypuhelimet

Huawei Y5p

Huawei on julkaissut valikoiduilla markkinoilla uudet edullisemman hintapisteen Huawei Y5p- ja Huawei Y6p -älypuhelimet. Uutuuspuhelimet asettuvat alle 170 euroon ja ne tarjoavat varsin perinteisiä ominaisuuksia hintaluokassaan. Huawei on ilmoittanut tuovansa puhelimet myyntiin myös Suomessa, mutta siitä ilmoitetaan tarkemmin myöhemmin.

Uusi Huawei Y5p on varusteltuna 5,45 tuuman LCD-näyttöpaneelilla, jonka tarkkuus yltää HD+ -tasolle. Tehoista vastaa MediaTek Helio P22 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 2 gigatavua RAM-muistia sekä 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Puhelimessa on myös muistikorttipaikka, jonka avulla voidaan tallennustilaa laajentaa jopa 512 gigatavulla. Huawei Y5p:n akku on kooltaan 3020 milliampeerituntia ja sitä ladataan micro-USB-latausliittimen kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimessa on myös 8 megapikselin pääkamera takaosassa sekä 5 megapikselin selfiekamera etuosassa. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 10, jonka päällä hyrrää EMUI 10. Puhelimessa ei ole Googlen palveluita, vaan ne on korvattu Huawei Mobile Service -palveluilla ja AppGallery-sovelluskaupalla.

Puhelin on myynnissä Romaniassa, jossa se maksaa noin 125 euroa. Tarjolla ovat väriversiot musta, sininen ja vihreä.

Huawei Y6p

Huawei Y6p on kaksikosta hieman paremmin varusteltu. Puhelimen näyttö on kooltaan 6,3 tuumaa ja se perustuu myös LCD-tekniikkaan. Näytössä on HD+ -tarkkuus sekä pisaramainen loviratkaisu. Tehoista huolehtii sama MediaTek Helio P22 -järjestelmäpiiri, mutta RAM-muistia on 3 tai 4 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa vastaavasti 64 gigatavua. Akunkesto on 5000 milliampeeritunnin varassa.

Kameroita Huawei on laittanut puhelimen takaosaan peräti kolme kappaletta, ja ne ovat 13 megapikselin pääkamera, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin syvyysterävyyskamera. Etuosassa on 8 megapikselin selfiekamera.

Huawei Y6p on myös varusteltuna avoimeen lähdekoodiin pohjautuvalla Android 10 -käyttöjärjestelmällä, jonka päällä toimii EMUI 10 -käyttöliittymä. Puhelimessa on siis AppGallery-sovelluskauppa Google Playn tilasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myöskin Huawei Y6p on myynnissä Romaniassa ja sen hinta asettuu noin 165 euroon. Puhelin on tarjolla kolmessa värissä, jotka ovat violetti, vihreä ja musta.

Lähde: GSMArena.com, Huawei Y6p -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei