HuaweiYleinen

Huawei julkaisi huippuluokan Mate30 Pro- ja Mate30 -älypuhelimet – Myynnin aloitus Suomessa vahvistetaan myöhemmin

Huawei Mate30 Pro

Huawei on tänään julkaissut Saksan Münchenissä uudet Mate30-malliston älypuhelimet, jotka ovat ensimmäiset Euroopassa julkaistut huippuluokan uutuuspuhelimet Yhdysvaltojen kieltolistalle joutumisen jälkeen. Uudet Mate30 Pro ja Mate30 asettuvat huippuluokkaan ja tarjoavat Huawein viimeisimpiä innovaatioita. Valitettavasti uutuuspuhelimien saapumista Suomen markkinoille ei ole vahvistettu ja tarkemmat lokaalit hinta- ja saatavuustiedot varmistetaan myöhemmin.

Uutuuskaksikosta Mate30 Pro on varusteltu mielenkiintoisemmilla teknisillä toteutuksilla. Puhelimessa on muun muassa tyylikäs huomattavasti kaartuva näyttöpaneeli sekä neloiskamera. Ulkoisesti Mate30 Pro rakentuu alumiinikehyksestä sekä lasipinnoista. Huawei on pyrkinyt minimoimaan alumiinikehyksen ja tehnyt siitä erittäin kapean molemmilta reunoilta. Puhelimessa on nähtävillä ainoastaan virtapainike ja perinteiset äänenvoimakkuuspainikkeet on poistettu kokonaan. Takaosan designissa Huawei on ottanut inspiraatiota myös DSLR-kameroiden muotoilusta ja toteuttanut ikonisen halo-designin. Mate30 Pro on myöskin IP68-luokituksen mukaisesti vedenkestävä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen näyttö on kooltaan 6,53 tuumaa ja se perustuu AMOLED-tekniikkaan. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus, eli 2400 x 1176 pikseliä. Mielenkiintoista näytössä on sen kaartuvuus molemmilta reunoilta. Huawei kutsuu toteutusta Horizon Display -näytöksi, sillä se kaartuu molemmilta reunoilta jopa 88 astetta, mikä maksimoi näyttöalueen. Näytössä on myöskin varsin leveä loviratkaisu, josta löytyy tekniikkaa muun muassa 3D-kasvojentunnistusta varten. Näyttöön Huawei on tuttuun tyyliin integroinut myöskin sormenjälkilukijan.

Koska näyttö yltää Mate30 Prossa aivan reunoille asti, niin Huawei on toteuttanut äänenvoimakkuuspainikkeet Side-touch-tekniikalla. Tämä mahdollistaa äänenvoimakkuuspainikkeiden korvaamisen näkymättömillä virtuaalipainikkeilla, joita käyttäjä voi itse siirrellä esimerkiksi reunalta toiselle. Mate30 Pron näyttöön Huawei on toteuttanut myöskin akustisen näyttötekniikan, joka tuottaa korkealaatuista ääntä näytön kautta.

Tehoista on vastaamassa Kirin 990 -järjestelmäpiiri, joka on Huawein edistyksellisin järjestelmäpiiri. Kirin 990 on ensimmäinen järjestelmäpiiri, joka sisältää Da Vinci -arkkitehtuurille rakennetun kaksoisytimisen NPU-suorittimen. Laskentateholtaan vaativimmissakin käyttötilanteissa suorituskykyinen ja energiatehokas Kirin 990 sisältää kaksi todella isoa suoritinydintä, kaksi isoa suoritinydintä ja neljä pienempää tehokkuusydintä, joiden kellotaajuus yltää jopa 2,86 gigahertsiin asti. Kirin 990 käyttää 16-ytimistä Mali-G76-grafiikkasuoritinta ja järjestelmätasolla integroitua Smart Cache -välimuistia, joka säästää kaistanleveyttä ja vähentää virrankulutusta. Mate30 Pron 5G -versiossa on myöskin integroituna 5G-yhteydet ja puhelin sisältää jopa 14 5G-antennia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akunkestosta Mate30 Prossa vastaa 4500 milliampeeritunnin suuri akku, jota ladataan 40 watin pikalatauksella sekä jopa 27 watin langallisella latauksella. Mate30 Pro tukee myöskin kaksisuuntaista langatonta latausta, mikä mahdollistaa esimerkiksi muiden puhelimien tai lisälaitteiden lataamisen Mate30 Pro -puhelimella.

Huawei on panostanut Mate30 Prossa myös jälleen kamerateknologiaan ja tehnyt yhteistyötä Leican kanssa. Puhelimessa on SuperSensing-neloiskamera, joka rakentuu 40 megapikselin elokuvakamerasta (cine camera), 40 megapikselin SuperSensing-kamerasta, 8 megapikselin telekamerasta sekä 3D-syvyysterävyyskamerasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

SuperSensing-elokuvakamera on kaksoispääkamerajärjestelmä, joka pystyy Huawein mukaan tuottamaan upeita valokuvia kilpailevien huippuluokan kameroiden kanssa. Elokuvakamerassa on suuri 1/1,54-tuuman anturikoko, jonka korkein ISO-taso videoissa on 51200. Videokuvausta tuetaan myös 4K 60 fps -tasoisena ja hidastuskuvaa korkeintaan 7680 fps -tasoisena. Mate30 Pro tukee myös 4K-tasoista ultralaajakulman time-lapse-videota erittäin hämärässä. Huawei lupaa uutuuskameran mahdollistavan myöskin ammattitason bokeh-toiminnallisuudet.

Toinen 40 megapikselin kamera tarjoaa 1/1.7 tuuman anturikoon, jonka luvataan taltioivan 40 prosenttia enemmän valoa ja tuottavaa upeita kuvia myös heikossa valaistuksessa. ISO-arvoksi on mahdollista asettaa enintään 409600. 8 megapikselin telekamera tarjoaa 3x optisen zoomauksen, 5x hybridizoomauksen ja jopa 30x digitaalisen zoomauksen. Kamerassa on myös optinen kuvanvakautus ja AI-vakautus. Puhelimen 3D-kamera on tarkoitettu ainoastaan syvyysterävyyden taltioimista varten muun muassa muotokuvissa.

Huawei Mate30 Pro 4G/5G tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,53 tuumaa, Full HD+ (2400 x 1176), AMOLED
 • Järjestelmäpiiri: Kirin 990 / Kirin 990 5G
 • RAM-muisti: 8 Gt (LPDDR4X)
 • Tallennustila: 256 Gt + tuki nano-muistikortille
 • Pääkamera: 40 MP (Super Wide Angle Cine Camera / f/1.8) + 40 MP (SuperSensing-laajakulmakamera / f/1.6, OIS) + 8 MP (telekamera / f/2.4, OIS) + 3D syvyysterävyyskamera
 • Etukamera: 32 MP (f/2.0)
 • Akku: 4500 mAh, 40W langallinen lataus ja 27W langaton lataus
 • Muuta: USB-C, dual-SIM, NFC, näytönalainen sormenjälkilukija
 • Käyttöjärjestelmä: Android (EMUI 10)
 • Rakenne: lasirakenne, alumiinikehys, IP68
 • Mitat: 158.1 x 73,1 x 8,8 mm
 • Paino: 198 g
 • Värit: Musta, Space Silver, Cosmic Purple, Emerald Green, Forest Green, Orange

Huawei Mate30

Toinen päivän uutuuspuhelimista on Mate30 -perusversio, joka tarjoaa vastaavia ominaisuuksia kuin isoveljensä, mutta hieman karsitummin. Mate30 ei ole muun muassa varusteltuna neloiskameralla, 3D-kasvojentunnistuksella tai Horizon Display -näytöllä. Tällä kertaa Huawei luottaa tuttuihin ratkaisuihin.

Mate30-puhelimessa on suurempi 6,62 tuuman Full HD+ -näyttö, joka perustuu myöskin AMOLED-tekniikkaan. Näyttö on kokonaisuudessaan tasainen ilman kaartuvia reunoja. Näytössä on myöskin pienempi loviratkaisu. Tehoista on vastaamassa samainen Kirin 990 -järjestelmäpiiri, joka tarjoaa 4G-yhteydet sekä 5G-yhteydet.

Huawei on tehnyt muutoksia myös pääkameraan, sillä kameroita on enää kolme kappaletta. Kolmoiskamera rakentuu 40 megapikselin SuperSensing-pääkamerasta, 16 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 8 megapikselin telekamerasta. Verrattuna pro-versioon on Huawei ottanut pois toisen 40 megapikselin kameran sekä 3D syvyysterävyyskameran.

Myöskin akku on pienentynyt hieman, sillä Mate30-puhelimessa on 4200 milliampeeritunnin akku, jota voidaan ladata 40 watin pikalatauksella.

Huawei Mate30 4G/5G tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,62 tuumaa, Full HD+ (2340 x 1080), OLED
 • Järjestelmäpiiri: Kirin 990 / Kirin 990 5G
 • RAM-muisti: 8 Gt (LPDDR4X)
 • Tallennustila: 128 Gt + tuki nano-muistikortille
 • Pääkamera: 16 MP (Super Wide Angle Camera / f/2.2) + 40 MP (laajakulma / f/1.8) + 8 MP (telekamera / f/2.4, OIS).
 • Etukamera: 24 MP (f/2.0)
 • Akku: 4200 mAh, 40W langallinen lataus ja 27W langaton lataus
 • Muuta: USB-C, kuulokeliitin, dual-SIM, NFC, näytönalainen sormenjälkilukija
 • Käyttöjärjestelmä: Android (EMUI 10)
 • Rakenne: lasirakenne, alumiinikehys, IP53
 • Mitat: 160.8 x 76.1 x 8,4 mm
 • Paino: 196 g
 • Värit: Musta, Space Silver, Cosmic Purple, Emerald Green, Forest Green, Orange

Euroopassa Mate30 tulee maksamaan 799 euroa (8 + 128 Gt) ja Mate30 Pro vastaavasti 1099 euroa (8 + 256 Gt), mutta valitettavasti saatavuutta ei kerrottu. Mate30 Prosta on olemassa myös erillinen 5G-versio, joka maksaa 1199 euroa (8 + 256 Gt). Molemmat puhelimet tulevat kuitenkin tarjolle kuudessa väriversiossa, jotka ovat musta, Space Silver, Cosmic Purple ja Emerald Green. Näiden lisäksi tulee tarjolle Forest Green- ja Orange-versiot, jotka on valmistettu Vegan-nahasta.

Huawei Suomi on kertonut, että Mate 30 -sarjan myynnin aloitus Suomessa vahvistetaan myöhemmin.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

 1. Luulis että sais Huaweikin korkeampiresoluutioisen näytön laitteeseen, kun hintaakin alkaa olla toista tuhatta

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei