HuaweiYleinen

Huawei julkaisi Watch GT 2 -älykellon – Myynti alkaa Suomessa 21. lokakuuta

Huawei on esitellyt tänään uusien Mate30-malliston älypuhelimien ohella myöskin uuden Huawei Watch GT 2 -älykellon kahdessa eri kokoluokassa. Kyseessä on toisen sukupolven Watch GT -älykello ja siinä on panostettu tuttuun tyyliin akunkestoon ja tyylikkääseen designiin. Huawei on tuomassa uutuuskellot myyntiin Suomessa lokakuun lopulla.

Uusi älykello tulee tarjolle kahdessa kokoluokassa, jotka ovat 46 millimetriä ja 42 millimetriä. Suuremmassa versiossa on 1,39 tuuman AMOLED-näyttö, joka yltää HD-tarkkuuteen. Näytössä on 454 x 454 pikseliä ja se on tuttuun kellotyyliin pyöreä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista Watch GT 2 -kelloissa on vastaamassa Huawein IFA 2019 -messuilla esittelemä Kirin A1 -järjestelmäpiiri, joka on suunniteltu juurikin puettaviin älylaitteisiin. Uutuuspiirissä yhdistyy edistyksellinen Bluetooth-prosessointiyksikkö, tehokas ääniprosessori ja erillinen virrankulutusta säätelevä prosessori, joka käyttää Cortex-M7-piiriä saavuttaakseen äärimmäisen matalan 10uA/MHz virrankulutuksen.

Huawei lupaa Watch GT 2 -kelloille myös erinomaista akunkestoa ja muun muassa päivittäisessä käytössä Huawei Watch GT 2 46 millimetrin malli toimii yhtäjaksoisesti jopa kahden viikon ajan, kun käytössä on älykäs sykkeenseuranta, ilmoitukset, unenseuranta sekä viikkotasolla enintään 30 minuuttia Bluetooth-puheluita, 30 minuuttia musiikintoistoa ja 90 minuuttia urheilutoimintoja. Huawei Watch GT 2 42 millimetrin versio toimii yhtäjaksoisesti jopa viikon ajan. Molempien kokosarjojen akunkesto on parantunut myös GPS-käyttötilassa, sillä 46 millimetrin malli yltää 30 tunnin akunkestoon ja 42 millimetrin malli jopa 15 tunnin akunkestoon.

Watch GT 2 tarjoaa myöskin tuttuja urheilu- ja seurantatoimintoja, joita älykelloilta yleensäkin odotetaan. Uutuuskello on yhteensopiva jopa 15 eri lajin kanssa, mukaan lukien seitsemän ulkourheilulajia (juoksu, kävely, vaellus, polkujuoksu, polkupyöräily, avovesiuinti ja triathlon) ja seitsemän sisäurheilulajia (kävely, juoksu, kuntopyöräily, uinti, vapaa harjoittelu, cross trainer -harjoittelu ja soutu). Huawei Watch GT 2 on vedenkestävä 50 metriin saakka.

Huawei Watch GT 2 -älykellon 46 millimetrin malli yhdistyy älypuhelimiin Bluetoothilla ja se tukee Bluetooth-puheluita jopa 150 metrin etäisyydellä. Kelloon voi lisäksi tallentaa yhteystietoja ja jopa 500 biisiä, joita voi toistaa harjoituksen aikana. Huawei Watch GT 2 -kellot ovat yhteensopivia Android- ja iOS -puhelimien kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei hyödyntää Watch GT 2 -kelloissa edistyksellisiä algoritmeja ja sykkeenseurantatoimintoja, joilla voidaan tunnistaa rytmihäiriöitä, kuten sydämen harvalyöntisyyttä ja sydämen vajaatoimintaa. Harjoitustilan ollessa pois käytöstä, käyttäjä saa automaattisesti ilmoituksen, jos sydämen syke on yli 100 tai alle 50 lyöntiä minuutissa yhtäjaksoisesti 10 minuutin ajan.

Kelloista löytyvä Huawei TruSleep 2.0 seuraa unenlaatua, reaaliaikaista sykettä ja unenaikaista hengitystä, minkä lisäksi se määrittää big data -analytiikan perusteella unenlaadun tason. Huawei Watch GT 2 -älykellossa on lisäksi Huawei TruRelax-teknologiaa, joka auttaa lievittämään stressiä. Muita mittaustoimintoja ovat muun muassa askelmittari, kalorinkulutus ja seisomaan nousujen määrä, mikä auttaa käyttäjää kiinnittämään huomiota hyvinvointiinsa kokonaisvaltaisesti.

”Huawei Watch GT 2 on konkreettinen esimerkki tyylikkäästä, puettavasta älyteknologiasta, joka auttaa meitä parantamaan elämänlaatuamme. Älykellon tarjoama tieto auttaa meitä kiinnittämään huomiota hyvinvoinnin kannalta keskeisiin tekijöihin, mm. unenseuranta ja palautuminen, stressin- ja paineenhallinta, urheilu- ja liikuntasuoritusten seuranta ja kehittyminen.”, sanoo Huawein kuluttajaliiketoiminnan markkinointi- ja viestintäjohtaja Elina Takala.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomessa Huawei tuo uutuusälykellon myyntiin molemmissa kokoluokissa 21. lokakuuta 2019 alkaen. Huawei Watch GT 2 46 mm version suositushinta on 249 euroa ja pienemmän 42 mm version nahkarannekkeisen mallin suositushinta on 229 euroa. Lisäksi tarjolle on tulossa 42 mm ruusukullan värinen metallirannekkeinen malli, jonka suositushinta on 279 euroa. Huawei tuo myyntiin myöskin kahdeksan erilaista rannekevaihtoehtoa.

Suomessa myyntiin tulevat versiot

  • Huawei Watch GT 2 46 mm = 249 euroa
  • Huawei Watch GT 2 42 mm (nahkaranneke)= 229 euroa
  • Huawei Watch GT 2 42 mm (ruusukulta + metalliranneke) = 279 euroa

Lähde: Huawein lehdistötiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei