HuaweiYleinen

Huawei julkaisi kaksi edullista 5G-puhelinta – tällaisia ovat Enjoy 20 ja Enjoy 20 Plus

Huawei on julkaissut tänään kotimarkkinoillaan Kiinassa kaksi edullisemman hintapisteen 5G-älypuhelinta, jotka tarjoavat tyylikkäitä kokonaisuuksia, useamman kameran sekä MediaTekin tuoreen järjestelmäpiirin. Molemmat uutuuspuhelimet asettuvat Kiinassa alle 300 euron hintapisteeseen.

Enjoy 20 Plus on uutuuspuhelimista hieman paremmin varusteltu ja se tarjoaa myös hieman erilaisia toteutuksia. Laitteessa on suuri 6,63 tuuman LCD-näyttöpaneeli, jonka tarkkuus yltää Full HD+ -tasolle. Näyttöön on saatu myös 90 hertsin virkistystaajuus sekä 180 hertsin kosketusherkkyys. Enjoy 20 Plussan näytössä ei ole mitään häiriötekijöitä, sillä etukamera on toteutettuna pop-up-ratkaisulla.

Tehoista on vastaamassa MediaTekin kehittämä Dimensity 720 -järjestelmäpiiri, jossa on integroitu 5G-modeemi. RAM-muistia puhelimessa on 6 tai 8 gigatavua sekä sisäistä tallennustilaa vastaavasti 128 gigatavua. Enjoy 20 Plus tarjoaa myös tuen nano-muistikortille aina 256 gigatavuun asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita puhelimen takaosassa on kolme, jotka ovat 48 megapikselin pääkamera, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin makrokamera. Etuosassa oleva pop-up-kamera on tarkkuudeltaan 16 megapikseliä. Huawei on varustellut uutuuspuhelimen suurella 4200 milliampeeritunnin akulla, jota voidaan ladata 40 watin pikalatauksella.

Käyttöjärjestelmänä Enjoy 20 Plussassa on avoimeen lähdekoodiin pohjautuva Android 10, jonka päällä hyrrää EMUI 10.1 -käyttöliittymä. Puhelimen muita ominaisuuksia ovat USB-C-tyypin latausliitin, kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija sekä perinteikäs 3,5 millimetrin kuulokeliitin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kiinassa Huawei Enjoy 20 Plus on tulossa saataville neljässä väriversiossa, jotka ovat hopea, vaaleanpunainen, musta sekä vihreä. Puhelimen 6 + 128 gigatavun versio maksaa 2299 juania, joka tarkoittaa noin 285 euroa. Huawei ei ole kertonut puhelimen olevan tulossa saataville globaaleilla markkinoilla.

Toinen uusista puhelimista on Huawei Enjoy 20, joka on hieman karsitumpi laite. Puhelin tarjoaa 6,6 tuuman suuruisen LCD-näyttöpaneelin, jonka tarkkuus yltää HD+ -tasolle. Tehoista on vastaamassa sama MediaTekin kehittämä Dimensity 720 -järjestelmäpiiri, jossa on integroituna 5G-modeemi. RAM-muistia Huawei on laittanut puhelimeen 4 tai 6 gigatavua, kun taasen sisäistä tallennustilaa löytyy 128 gigatavua. Enjoy 20 on varusteltuna microSD-muistikorttipaikalla, jonka avulla tallennustilaa voidaan laajentaa jopa 512 gigatavulla.

Kameroita Enjoy 20 -puhelimen takaosassa on jälleen kolme kappaletta, jotka ovat 13 megapikselin pääkamera, 5 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin syvyysterävyyskamera. Etukameran tarkkuus yltää 8 megapikseliin. Huawei on laittanut Enjoy 20 -puhelimeen suuren 5000 milliampeeritunnin akun, jota ladataan USB-C-tyypin liittimen kautta. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 10, jonka päällä hyrrää EMUI 10.1 -käyttöliittymä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kiinassa Enjoy 20 on tulossa myyntiin neljässä väriversiossa, jotka ovat kultainen, vaaleanpunainen, vihreä sekä musta. Hintaa Enjoy 20:n 4 + 128 gigatavun muistivariantilla on 1699 juania, joka on noin 210 euroa. Huawei ei ole vielä kertonut aikeistaan tuoda puhelinta saataville Kiinan ulkopuolisilla markkinoilla.

Lähde: Huawei (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Huawein puhelimista kannattaa pysyä kaukana, koska niihin ei pysty lukitun bootloaderin vuoksi asentamaan custom romeja.

  2. Tuskin noi puhelimet on edes tulossa myyntiin ellei turhake ”todennäköisesti aina kalliimpi” ota niitä myyntiin. Se firma myy mitä vaan kuhan saa rahaa siitä.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei