HuaweiWindows 10

Huawei julkaisi kolme uutta MateBook-kannettavaa

Huawei MateBook X

Huawei on täänän esitellyt Berliinissä kolme uutta läppäriä yhtiön MateBook-mallistoon. Huawei MateBook X, Huawei MateBook E ja Huawei Matebook D edustavat Huawein sitoumusta tarjota kuluttajille uusia innovaatioita, joissa yhdistyvät moderni muotoilu sekä tekninen suorituskyky.

”Haluamme tarjota kuluttajille inspiroivia laitteita. Uusi MateBook-lippulaivamallistomme on sekä esteettinen että suorituskykyinen. Huawei MateBook X ja Huawei MateBook D ovat ensimmäisiä, joissa on vaikuttava Dolby Atmos Sound System -audiojärjestelmä. MateBook-triomme, älypuhelimme sekä puettavat IoT-ratkaisumme vastaavat kuluttajien modernin digiekosysteemin tarpeisiin”, sanoo Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön johtaja Richard Yu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei MateBook X on laitteista tällä hetkellä ainoa, joka on rantautumassa myös Suomessa myyntiin. Huawei kertoo laitteen olevan suunniteltu tehokäyttöön. MateBook X:ssä on 88 % näyttö-runko-suhde, 2K -tasoinen 3:2-kuvasuhteella varusteltu näyttö, joka tekee laitteesta varsin näyttävän yhdessä metallisen rungon kanssa. Kannettavan näyttö on kooltaan 13 tuumaa ja Huawein mukaan laite on maailman ensimmäinen PC, jossa on hyödynnetty avaruustuotannossa käytettyä HUAWEI Space Cooling Technology, Microencapsulated Phase Change Material -innovaatiota. Tämän ansiosta Huawei MateBook X:ssä ei ole perinteistä tuuletinta ja siihen on voitu asentaa versiosta riippuen 7. polven Intel Core i7 tai i5 -prosessori.

Huawei on laittanut läppäriinsä myös Dolby Atmos Sound System -audiojärjestelmän, jonka kaverina on myös Dolbyn suunnittelemat kaiuttimet. Huawein mukaan laitteen käyttäjät pääsevät tämän ansiosta nauttimaan surround-äänen ohella nyt myös vaikuttavasta overhead-äänestä.

”Olemme innoissamme yhteistyöstä Huawein kanssa sekä siitä, että olemme lanseeraamassa yhdessä Dolby Atmos Sound Systemiä maailmalle”, sanoo Dolby Labroratoriesin Senior Vice President Giles Baker. ”Tämä ei ole tavallinen kannettavan audiojärjestelmä. Olemme työskennelleet valtavasti saadaksemme tekniikan ja ohjelmiston toimimaan täydellisesti yhteen. Tuloksena on henkeäsalpaavan vaikuttava äänimaailma, josta olemme erittäin ylpeitä”.

Huawei MateBook X:ssä on virtapainikkeeseen integroitu Huawein kehittämä, Windows 10:n uuteen Windows Hello -ominaisuuteen sovellettu sormenjälkitunnistin. Tämän ansiosta uutuuskannettavan käyttäjä voi kirjautua koneeseen sisään yhdellä sormen hipaisulla. Lisäksi laitteen sisään rakennettu MateBook Manager auttaa konetta yhdistymään nopeasti Huawein älypuhelinten kanssa. Huawei Matebook X:n värivaihtoehdot ovat Prestige Gold, Space Gray ja Rose Gold.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

MateBook E edustaa Huawein seuraavan sukupolven 2-in-1-laitteita ja on näin ollen seuraaja alkuperäiselle MateBook -laitteelle. Laitteessa on mukana Folio Keyboard -näppäimistö, joka taittuu jopa 160 astetta. Sinisenä ja ruskeana saatavan näppäimistön Pogo Pin -liittimien määrää on laskettu seitsemästä kolmeen, joka tekee laitteen telakoimisesta entistä helpompaa. 84 % näyttö-runko-suhteen Huawei MateBook E on saatavissa Huawei MateBook X:n tapaan 7. polven Intel ® Core i5 -prosessorilla ja 2K-kosketusnäytöllä. Upeaa videokatselukokemusta täydentää Dolby Audio Premium -tekniikka. Huawei MateBook E:ssä on 33,7 watin akku sekä itsenäinen, kryptattu sormenjälkitunnistin, jolla käyttäjä voi suojata tehokkaasti laitteensa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

MateBook D on 15,6 tuuman kannettava, joka on vain 16,9 mm ohut. Laajan 178 asteen katselukulman ja 83 % näyttö-runko-suhteen ansiosta se soveltuu hyvin multimediamaailman parissa viihtyvälle. Uutuuslaitteen runko on kevytalumiinia, värivaihtoehtoja on kolme Space Gray, Champagne Gold ja Aurora Blue. Huawei MateBook D:ssä täysikokoinen chiclet-näppäimistö.

7. polven Intel ® Core i7 tai vaihtoehtoisesti i5 -prosessorin, NVIDIA GeForce -näytönohjaimen sekä 2 gigan GDDR5 -videomuistin ansiosta Huawei MateBook D soveltuu erinomaisesti pelaamiseen. Audio-visuaalista kokemusta tukee Dolby Atmos Sound System -äänijärjestelmä Dolbyn suunnittelemilla kaiuttimilla. Aktiivista käyttöä tukee 43,3 wattitunnin akku. Huawei MateBook D:ssä on esiasennettuna Windows 10 sekä Microsoftin digitaalinen assistentti Cortana, joka esimerkiksi muistuttaa tärkeistä menoista ja tapahtumista sekä lähettää sähköposteja ja viestejä.

Huawei MateBook X on saatavilla Suomessa heinäkuussa 2017 väreissä Space Gray ja Rose Gold i5 / 8 GB / 256 SSD -versiona suositushintaan 1399 euroa. Huawei MateBook X:n i7 / 8 GB / 512 GB SSD -versio on saatavilla värissä Rose Gold hintaan 1649 euroa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Windows 10? kera nuuskinta-assistentin par excelence Cortanan? Ei sitten niin kuuna kullan valkeana voi kukaan asioiden nykytolasta perillä oleva suositella. Ongelmia ja rahanmenoa olisi edessä.

    Yhteistyöfirmamme koko IT-osasto oli lamaantuneena yli viikon koska jälleen erään
    päivityksen jälkeen yksikään kone ei enää käynnistynyt työpöydille.

    Kaikki osaston koneet olivat raudaltaan samanlaisia joten kyse oli yhteensopivuusongelmasta. Sen jälkeen aloittivatkin kartoituksen siirtymässä Ubuntu Linuxiin ja LibreOfficeen ensi vuoteen mennessä. Wannacrylta säästyivät kuitenkin.

    Macbook Pro? Ei sisällä USB-portteja eikä SD-kortin paikkaa ja on alitehoinen äärimmäiseen kovaan hintaansa nähden. Entroware on yksi hyvä paikka joka toimittaa koneita valmiiksi Linux esiasennettuna ja rauta 100% yhteensopivaa.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei