AndroidHuaweiYleinen

Huawei julkaisi Mate 8:n maailmalaajuisesti 599 euron hintalapulla

89bf4acfaa349754_orgHuawei julkaisi eilen uuden Mate 8 -huippupuhelimen maailmanlaajuisesti Las Vegasissa järjestettävillä Consumer Electronics Show -messuilla. Yhtiö kertoo Huawei Mate 8:n tarjoavan huippulaatuisen käyttäjäelämyksen sekä tekniikkaa että ulkonäköä arvostavalle. Mate 8 on suunniteltu alusta asti tukemaan käyttäjänsä tuottavuutta ja se tarjoaakin enemmän tehoja, suorituskykyä sekä markkinoiden kestävimmän akun.

Puhelimen sisällä hyrrää Huawein oma uusi Kirin 950 -järjestelmäpiiri, jonka pitäisi tarjota puhelimelle tehoja myös vaativampaankin käyttöön. Kirin 950 perustuu 4 x A72 2.3 Ghz -prosessoreista ja 4 x A53 1.8 GHz -prosessoreista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Se nostaa puhelimen suorittimen suorituskykyä jopa 100 prosenttia, grafiikkasuorittimen tehoja 125 prosenttia ja akkutehoja 70 prosenttia Kirin 925 -piiriin verrattuna.”

Huawei Mate 8 pitää sisällään myös suuren 4000 milliampeeritunnin akun, jonka kerrotaan kestävän jopa kaksi päivää. Huawei pistää myös parastaan pikalatauksen osalta, sillä yhtiö kertoo 30 minuutin lataamisen tuovan puhelimeen päivän lisää käyttöaikaa.

Huawei Mate 8:ssa on Huawein oma Android Marshmallow 6.0:aan pohjautuva EMUI 4.0 -käyttöliittymä. Se tarjoaa lukuisia käyttäjää ilahduttavia ominaisuuksia kuten sisäänrakennetun automaattisen eheytysjärjestelmän, joka optimoi käyttöjärjestelmän suorituskykyä. Lisäksi Mate 8:ssa on näytön jakamismahdollisuus, joka helpottaa sukkuloimista useamman sovelluksen välillä.

”Huawei Mate 8:n myötä olemme tuoneet markkinoille laitteen, joka vastaa uudentyyppiseen tarpeeseen. Tavoitteena on, että sen käyttäjä voi suoriutua mobiilisti hoidettavista tehtävistään entistä nopeammin, jotta aikaa jää esimerkiksi perheelle ja ystäville”, sanoo Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön Handset Product Linen johtaja Kevin Ho. ”Mate 8 on todellinen premium-luokan puhelin. Tässä puhelimessa suorituskyky ja akku ovat täydellisessä tasapainossa.”

Huawei on investoinut viimeisen kolmen vuoden aikana 98 miljoonaan dollaria nopeasti keskitettävän, selkeän ja korkealaatuisen värimaailman tarjoavan kuvaussensorin kehittämiseen. 300 insinöörin muodostama tiimi Ranskassa keskittyi tähän erikoistehtävään parantaakseen älypuhelimen kameran kuvausnopeutta – Mate 8:ssa kuvausprosessin kaistannopeutta on nelinkertaistettu 14-bittisellä tarkkuudella. Mate 8:ssa on täysin uusi Sony 16 MP IMX298 -takakamera. 8 MP:n etukameraa on hienosäädetty uudella, parempia selfie-kuvia mahdollistavalla kaunistusalgoritmilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei kertoo vielä, että Mate 8 sisältää kaksi SIM-korttipaikkaa ja puhelimen olevan yhteensopiva 1334 operaattorin järjestelmien kanssa.

Puhelin tulee myyntiin 30 maassa ja hinnaksi on arvioitu 599 euroa (3GB +32GB) ja 699 euroa (4GB + 64GB). Mate 8 tulee saataville myös neljällä värivaihtoehdolla, jotka ovat Champagne Gold, Moonlight Silver, Space Grey ja täysin uusi Mocha Brown.

Lähde:

Huawein lehdistötiedote, Huawei esitteli Mate 8:n kansainväliselle yleisölle CES 2016 -messuilla

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android