HuaweiYleinen

Huawei julkaisi P30- ja P30 Pro -puhelimet – Suomessa myynti alkaa heti

Huawei P30 Pro

Huawei on julkaissut tänään Pariisissa uudet Huawei P30- ja P30 Pro -älypuhelimet, jotka tulevat myyntiin Suomessakin heti julkaisupäivänä. Huawei kertoi tilaisuuden aluksi myyneensä viime vuonna yhteensä 206 miljoonaa älypuhelinta, joista 16 miljoonaa oli viime vuoden P20-malliston älypuhelimia, joten nyt uudelle P30-mallistolle on asetettu kovat tavoitteet.

Uutuuksista Huawei P30 Pro on varmasti kaikista mielenkiintoisin, sillä se on teknisesti tällä hetkellä Huawein kärkimalli varusteltuna täysin uudenlaisilla tekniikoilla. Huawei P30 Pron pääominaisuudet löytyvät Huawei-tyylisesti vahvasti kameroista, mutta myös muilta osa-alueilta katsottuna kyseessä on todellinen lippulaivapuhelin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen rakenne on valmistettu alumiinisesta kehyksestä sekä lasisista pinnoista. Huawei on saanut puhelimesta tehtyä myös IP68-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestävän. Huawei P30 Pron näytön koko on mukavat 6,47 tuumaa ja siinä hyödynnetään OLED-tekniikkaa. Näytössä on myös kaartuvat reunat sekä minimoitu vesipisaramainen loviratkaisu. Tehoista vastaa Huawein tuttu Kirin 980 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on mallista riippuen 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa löytyy 128 tai 256 gigatavua, mutta puhelin tukee myöskin Huawein omaa nano-muistikorttia. Huawei P30 Pro on myös varusteltu suurella 4200 milliampeeritunnin akulla, jota voidaan ladata hyödyntämällä 40 watin SuperCharge-tekniikkaa tai langatonta pikalatausta.

Kameroiden osalta Huawei on ottanut suuria askelia eteenpäin, sillä nyt Huawei P30 Pro tarjoaa jopa viisi kameraa, joista yksi on etuosassa ja neljä takaosassa. Takaosassa on Leican linsseillä varusteltu ToF-sensori, jonka kaverina on monipuolinen kolmoiskamera. Pääkameran virkaa hoitaa uudenlainen 40 megapikselin Huawei SuperSpectrum -linssi, jossa on 27 mm polttoväli sekä f/1.6-aukkosuhde. Huawein oma SuperSpectrum on muokattu RGB-sensorista ja kehitetty paremmaksi, jotta saadaan muun muassa enemmän valoa kuviin. Esimerkiksi Huawei P30 Pron ISO-arvon voi asettaa niinkin korkealle kuin 409 600, kun viime vuonna Huawei P20 Prossa vastaava mahdollinen oli 123 400. Toinen kolmoiskameran sensoreista on tarkkuudeltaan 20 megapikseliä (16 mm, f/2.2) ja kyseessä on ultralaajakulmainen yksilö. Tämä kamera mahdollistaa 106 asteen näkökentän sekä Super Makro -kuvaamisen 2,5 senttimetrin etäisyydeltä kohteesta.

Kolmas kamera on 8 megapikseliä ja kyseessä on niin sanottu periskooppikamera. Kameran erikoinen rakenne mahdollistaa muun muassa 5x optisen zoomauksen, 10x häviämättömän hybrid zoomauksen sekä 50x digitaalisen zoomauksen. Kyseessä on ensimmäinen älypuhelin Huawein uudenlaisella kameralla, joka tarjoaa monipuolisia toiminnallisuuksia. Huawei P30 Pron etukameran tarkkuus on huimat 32 megapikseliä ja se mahdollistaa muun muassa tarkemman kasvojentunnistuksen.

Huawei P30 Pro (punainen versio ei tule myyntiin Suomessa).

Huawei on tuonut uutuuspuhelimeen myös näytönalaisen sormenjälkilukijan, jollainen on ollut jo muutamassa yhtiön puhelimessa. Huawei P30 Pro -mallin kohdalla sormenjälkilukija on jälleen optinen ja perustuu siis täysin samaan tekniikkaan kuin Huawei Mate 20 Prossa. Huawei kertoo kuitenkin nopeuttaneensa sormenjälkilukijan toimintaa selvästi. Yksi puhelimen mielenkiintoisista ominaisuuksista on myös se, että Huawei on luopunut kokonaan perinteisestä puheluihin käytettävästä kuulokkeesta ja se on korvattu uudenlaisella tekniikalla. Kuuloke-elementti on integroituna puhelimen runkoon näytön alapuolelle, josta ääni saadaan tuotua näyttöpaneelin läpi. Huawei kertoo tämän tekniikan kehityksen tapahtuneen Suomessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei P30 Pro tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,47 tuumaa, OLED, kaartuvat reunat
 • Järjestelmäpiiri: 7 nm 8-ytiminen Kirin 980
 • RAM-muisti: 6 tai 8 Gt
 • Tallennustila: 128 tai 256 Gt + nano-muistikortti
 • Takakamera: 40 MP (SuperSpectrum-pääkamera) + 20 MP (laajakulmakamera, 106 astetta) + 8 MP (periskooppi teleobjektiivi, 5x optinen zoom) + ToF (Leican linssit)
 • Etukamera: 32 MP
 • Akku: 4200 mAh / USB-C / SuperCharge (40W)
 • Muuta: Näytönalainen sormenjälkilukija, IP68, Bluetooth 5.0
 • Äänentoisto: Yksi kaiutin / ei kuulokeliitäntää / puheluihin käytettävä kuuloke rungossa
 • Mitat: 158 x 73 x 8 mm
 • Paino: 192 g
 • Värit: Revontuli, Kristalli, Musta
 • Hinta: 849 € (6 + 128 Gt) / 949 € (8 + 256 Gt)

Huawei P30

Huawei P30 ilman Pro-lisämerkintää on uutuuskaksikosta hieman edullisempi sekä paikoitellen karsitumpi. Laitteen näytön koko on 6,1 tuumaa ja se perustuu myös OLED-tekniikkaan. Pro-mallista poiketen Huawei P30 ei ole saanut reunoilta kaartuvaa näyttöä, vaan tällä kertaa on tyytyminen tasaiseen näyttöpaneeliin. Tehoista vastaa jälleen Huawein omaa käsialaa oleva Kirin 980 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 6 gigatavua RAM-muistia. Puhelin tarjoaa Suomessa 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa, mutta laite tukee myös nano-muistikorttia.

Kameroissa Huawei on tehnyt pieniä muutoksia, mutta käytännön erot ovat varsin pienet. Pääkamerana on edelleen 40 megapikselin SuperSpectrum -linssi, jossa ei ole isoveljestään poiketen kuitenkaan optista kuvanvakainta. Toinen kamera on 16 megapikselin ultralaajakulma ja kolmas on 8 megapikselin teleobjektiivi, joka tarjoaa 3x optisen zoomauksen. Huawei P30 -mallin kamerassa ei ole siis enää periskooppizoomausta eikä ToF-sensoria. Etukameran tarkkuus on edelleen 32 megapikseliä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myöskin Huawei P30 saa näytönalaisen sormenjälkilukijan sekä alumiinista ja lasista koostuvan rakenteen. Huawei on tässä mallissa päättänyt myös säästää 3,5 mm kuulokeliittimen, mikä on yksi laitteen valttikorteista. Valitettavasti Huawei on tiputtanut akun suuruuden 3650 milliampeerituntiin. Akkua voidaan ladata USB-C-liittimen avulla SuperCharge-pikalatauksella. Pro-versiosta poiketen Huawei P30 -mallissa ei ole langatonta latausta sekä laitteen vedenkestävyys on tiputettu IP53-roiskevesikestävyyteen.

Huawei P30 tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,1 tuumaa, OLED
 • Järjestelmäpiiri: 7 nm 8-ytiminen Kirin 980
 • RAM-muisti: 6 Gt
 • Tallennustila: 128 Gt
 • Takakamera: 40 MP (pääkamera / ei OIS) + 16 MP (laajakulmakamera) + 8 MP (teleobjektiivi)
 • Etukamera: 32 MP
 • Akku: 3650 mAh / USB-C / SuperCharge (20W)
 • Muuta: Näytönalainen sormenjälkilukija, IP53, Bluetooth 5.0
 • Mitat: 149 x 71 x 8 mm
 • Paino: 165 g
 • Värit: Revontuli, Musta, Kristalli
 • Hinta: 699 € (6 + 128 Gt)

Suomessa Huawei P30 Pro ja Huawei P30 tulevat myyntiin tänään 26. maaliskuuta kello 17.00 alkaen ja ennen 7. huhtikuuta puhelimen ostaneet saavat kaupan päälle 249 euron arvoisen Huawei Watch GT -älykellon, jossa on täysin uusi vihreä ranneke. Huawei P30 tulee tarjolle 699 euron hintaan 6 + 128 gigatavun versiona. Huawei P30 Prosta tulee tarjolle kaksi versiota, jotka ovat 849 euroa maksava 6 + 128 gigatavun versio sekä 949 euroa maksava 8 + 256 gigatavun versio. Molemmat puhelimet ovat tarjolla väreissä musta, kristalli ja revontuli.

Lue SuomiMobiilin ensituntumat uutuuspuhelimista tämän linkin takaa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei