HuaweiYleinen

Huawei julkaisi tuoreimman EMUI 11 -käyttöliittymän – perustuu Android 10 -käyttöjärjestelmään

Huawei on esitellyt myös yhtiön tuoreen EMUI 11 -käyttöliittymän. Huomionarvoista on se, että uusi käyttöliittymä ei ole rakennettu vielä Googlen tuoreimman Android 11 -käyttöjärjestelmän päälle, vaan Huawei hyödyntää edelleen Android 10 -versiota. Uusi EMUI 11 on tulossa Huawein puhelimille vielä loppuvuoden aikana ja ensimmäisen kerran uudessa laitteessa se nähdään todennäköisesti myöhemmin Mate 40 -malliston laitteissa.

Uusi EMUI 11 tarjoaa uusia ominaisuuksia erityisesti Always-on-display-toimintoon, sillä nyt käyttäjät voivat kustomoida sitä paremmin. Suljetulla näytöllä olevaa kelloa on mahdollista nyt muokata monipuolisemmin ja lisätä siihen erilaisia teemoja. Lisäksi näytölle on mahdollista saada näkyviin kuvia, videoita tai GIF-animaatioita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

EMUI 11 -käyttöliittymässä Huawei on panostanut myös erityisesti käyttökokemuksen sulavuuteen sekä myöskin tuonut mukaan viimeistellympiä sekä tyylikkäämpiä animaatioita. Huawei on myös uusinut galleriasovelluksen, johon on tuotu ainakin mahdollisuus vaihtaa helposti päivä- ja kuukausinäkymien välillä. EMUI 11 tukee myös uutena ominaisuutena live-kuvakkeita, joka lisää monia animaatioituja kuvakkeita käyttöliittymään.

Huawei on parantanut myös moniajoa, sillä esimerkiksi nyt pystytään avaamaan kolme sovellusikkunaa samaan aikaan suuremmalle näytölle. Huawei on myös parantanut vahvasti puhelimen ja tietokoneen yhteiseloa EMUI 11 -käyttöliittymässä. Lisäksi moniajossa voidaan muokata kelluvan ikkunan kokoa sekä niitä voidaan piilottaa erilliseen sivuvalikkoon, josta ikkunat saadaan myös helposti avattua.

Uuteen käyttöliittymään on tuotu myös paljon uusia parannuksia koskien tietoturvaa sekä käyttäjien yksityisyyttä. Yksi parannuksista on se, että käyttöliittymä osaa nyt näyttää tilapalkissa, jos jokin sovellus käyttää kameraa, mikrofonia tai sijaintia. Myös galleriasovellus on saanut parannuksia tietosuojaan, sillä nyt kuvista voidaan poistaa esimerkiksi EXIF-tiedot sekä sovellus tukee myös piilotettuja albumeja arkaluontoisten kuvien tallentamista varten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei on aloittamassa EMUI 11 -käyttöliittymän beetatestaamisen yhtiön P40- ja Mate30 -malliston puhelimilla sekä MatePad Pro -tableteilla 10. syyskuuta alkaen.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei