HuaweiYleinen

Huawei julkisti Mate X3- ja Huawei P60 Pro -puhelimet Euroopan markkinoille – tarjoavat huippuominaisuuksia monella osa-alueella

Huawei P60 Pro

Huawei on tänään julkaissut Euroopan markkinoille uudet Huawei P60 Pro- ja Mate X3 -älypuhelimet, jotka tarjoavat huippuluokan tekniikoita monella osa-alueella. Suomen osalta Huawei ei kuitenkaan kertonut aikeista tuoda laitteita myyntiin.

Huawei P60 Pro edustaa menestyksekkään P-sarjan kärkeä, jossa on panostettu vahvasti kameroihin. Puhelimessa on uusi tyylikäs muotoilu, joka on myös samalla IP68-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestävä. Puhelimesta on neljä väriversiota, jotka ovat vihreä, musta, violetti sekä valkoinen Rococo Pearl.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uutuuspuhelimessa on 6,67 tuuman kokoinen OLED-näyttöpaneeli, jossa on 2700 x 1200 pikselin tarkkuus. Näyttö kaartuu neljältä reunalta. Näyttöön on saatu myös LTPO-tekniikka, joka mahdollistaa virkistystaajuuden vaihtelun 1-120 hertsin välillä. Huawei hyödyntää näytössä kestävää Kunlun-lasia.

Tehoista on vastaamassa Qualcommin kehittämä Snapdragon 8+ Gen 1 4G -järjestelmäpiiri, jonka tarjoilee edelleen hyvää suorituskykyä. Yhteydet toimivat korkeintaan 4G-nopeuksilla, joten 5G-tukea ei ole. RAM-muistia on tarjolla 8 tai 12 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa vastaavasti 256 tai 512 gigatavua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei P60 Pro

Huawei P60 Prohon on tuotu kolmoiskamera, jossa hyödynnetään Huawein omia XMAGE-innovaatioita. Pääkamerana toimii 48 megapikselin tasoinen sensori, jossa on RYYB-filtteri, optinen kuvanvakautus sekä linssi, jossa on f/1.4-f/4.0-välillä vaihtuva aukko. Toinen kameroista on 13 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera, jossa on RYYB-filtteri sekä f/2.2-aukolla varusteltu linssi.

Kameroissa on panostettu zoomausominaisuuksiin, sillä kolmas kamera on 48 megapikselin tasoinen periskooppikamera. Kamerassa on RYYB-filtteri sekä f/2.1-aukolla varusteltu linssi ja optinen kuvanvakautus. Huawein mukaan kamera kykenee 3,5x optiseen zoomaukseen sekä huimaan 200x digitaaliseen zoomaukseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei P60 Pro pitää sisällään 4815 milliampeeritunnin Li-ion-akun. Akun lataus onnistuu 88 watin teholla langallisesti ja langattomasti vastaavasti 50 watin teholla. Puhelimessa on myös näyttöön integroitu sormenjälkilukija, stereokaiuttimet sekä muita huipputason tekniikoita.

Käyttöjärjestelmänä puhelimessa toimii avoimeen Android-versioon perustuva EMUI 13.1. Puhelimissa ei ole siis Googlen palveluita.

Euroopassa Huawei P60 Pro tulee myyntiin 8 + 256 gigatavun muistiversiossa 1199 euron suositushintaan. Lisäksi 12 + 512 gigatavun muistiversion hinnaksi kerrottiin 1399 euroa.

Huawei Mate X3

Mate X3 on Huawein uusin taittuvanäyttöinen älypuhelin, joka on haastaja Samsungin taittuville Galaxy Z Fold -puhelimille. Huawei on tehnyt puhelimesta aikaisempaa ohuemman ja kevyemmän. Puhelimen kerrotaan olevan avattuna ainoastaan 5,3 millimetrin paksuinen ja painoa puhelimella on 239 grammaa.

Näyttöä on suojaamassa myös kestävä Kunlun-lasipinta, joka tarjoaa parempaa iskunkestävyyttä. Huawei Mate X3 on myös ensimmäinen Huawein taittuva puhelin, jossa on IPX8-luokituksen mukainen vedenkestävyys. Huawei esitteli puhelimen peräti viidessä väriversiossa, jotka ovat hopea, musta, violetti, vihreä sekä kulta.

Mate X3:n sisäpuolella on suuri 7,8 tuuman keskeltä taittuva OLED-näyttöpaneeli, jonka tarkkuus yltää 2496 x 2224 pikseliin. Näytössä LTPO-tekniikan ansiosta mukautuva 120 hertsin virkistystaajuus. Näytössä on myös 1440 hertsin PWM-himmennys sekä 1000 nitin kirkkaus. Huawei on kertonut panostaneensa saranaan sen verran, että näytön taitoskohdasta on pyritty tekemään huomaamattomampi.

Etuosan näyttöpaneeli on perinteisempi 6,4 tuuman suuruinen ja se perustuu myös OLED-tekniikkaan. Näytön tarkkuus on 2504 x 1080 pikseliä ja siinä on 120 hertsin virkistystaajuus. Näytössä on myös 1440 hertsin PWM-himmennys sekä 1000 nitin kirkkaus.

Mate X3 -puhelimessa on käytössä Qualcommin kehittämä Snapdragon 8+ Gen 1 4G -järjestelmäpiiri, jonka tarjoilee edelleen hyvää suorituskykyä. Yhteydet toimivat korkeintaan 4G-nopeuksilla, joten 5G-tukea ei ole. RAM-muistia on tarjolla 12 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa vastaavasti 512 gigatavua. Puhelin tukee myös Huawein omaa nano SD-muistikorttia aina 256 gigatavuun asti.

Huawei Mate X3 on varusteltuna XMAGE-kuvaustekniikoilla. Pääkamerana toimii 50 megapikselin sensori. Ultralaajakulmakamerana toimii 13 megapikselin kamera, jonka rinnalla on vielä myös 12 megapikselin tasoinen periskooppikamera. Mate X3:n periskooppikamera tarjoaa 5x optisen zoomaukseen, jollaista ei ole aikaisemmin taittuvissa puhelimissa nähty. Puhelimessa on myös 8 megapikselin etukamera.

Akku on kooltaan perusmallissa 4800 milliampeerituntia, jota voidaan ladata 66 watin langallisella latauksella sekä 50 watin langattomalla latauksella. Tuettuna on myös 7,5 watin käänteinen langaton lataus.

Käyttöjärjestelmänä puhelimessa toimii avoimeen Android-versioon perustuva EMUI 13.1. Puhelimessa ei ole siis Googlen palveluita.

Euroopassa Mate X3:n suositushinta on 12 + 512 gigatavun versiossa 2199 euroa.

Lähde: Huawei

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei