XiaomiYleinen

Xiaomi julkisti POCO F5- ja POCO F5 Pro -älypuhelimet globaalisti – mielenkiintoisia tulokkaita keskihintaluokkaan

POCO F5 Pro

Xiaomi on tänään julkistanut uudet Poco F5 -sarjan älypuhelimet globaaleille markkinoille. Uutuuspuhelimet ovat uudelleen brändättyjä versioita Kiinan markkinoilla nähdyistä Redmi-sarjan puhelimista. Poco F5 ja Poco F5 Pro asettuvat ylempään keskihintaluokkaan ja tuovat mukanaan vahvaa suorituskykyä.

“Olemme kehittäneet vaativille ja laatutietoisille käyttäjillemme kaksi laitetta, jotka tekevät pelaamisesta helpompaa ja entistä miellyttävämpää. Samaten mobiilikuvaaminen ja eri sovellusten välillä liikkuminen onnistuvat saumattomasti. Jos haluat panostaa pelaamiseen, on POCO F5 nappivalinta. POCO F5 Pro puolestaan on erinomainen niille käyttäjille, jotka vaativat puhelimelta paljon,” kertoo Xiaomin Suomen maajohtaja Paavo Saarinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Poco F5 Pro on puhelimista paremmin varusteltu ja kyseessä on sama laite kuin Kiinassa aikaisemmin julkaistu Redmi K60. Puhelimessa on 6,67 tuuman kokoinen AMOLED-näyttöpaneeli, jossa on korkea 3200 x 1440 pikselin tarkkuus, 120 hertsin virkistystaajuus sekä integroitu sormenjälkilukija. Näyttöä on suojaamassa Gorilla Glass 5 -lasipinta.

Tehoista on vastaamassa Qualcommin viime syksynä julkaisema 8-ytiminen Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri, joka hyrrää korkeintaan 3,2 GHz:n taajuudella. Poco F5 Prosta nähdään muistiversio, jossa on 12 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Käyttöjärjestelmänä on Android 13.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

POCO F5 Pro

Kameroita on takaosassa kolme kappaletta, jotka ovat optisesti vakautettu 64 megapikselin pääkamera, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin syvyyskamera. Etuosassa on yksi 16 megapikselin selfiekamera. Akku on kooltaan 5160 milliampeerituntia, jota voidaan ladata 67 watin teholla USB-C-liittimen kautta. Puhelin tukee myös 30 watin langatonta latausta.

Poco F5 Prossa kerrotaan olevan kaksi nano-SIM-korttipaikkaa, mutta muistikorttipaikkaa ei ole. Puhelimessa on myös Bluetooth 5.3 sekä NFC. Rakenteeltaan laite on IP53-luokituksen mukaisesti roiskevedenkestävä. Mitoiltaan Poco F5 Pro on 162,8 x 75 x 8,5 millimetriä ja painoa on 204 grammaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

POCO F5

Poco F5 on vastaavasti sama puhelin kuin Kiinassa hiljattain julkaistu Redmi Note 12 Turbo. Puhelin tarjoilee suuren 6,67 tuuman kokoisen OLED-näyttöpaneelin, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Näytössä on korkeintaan 1000 nitin kirkkaus sekä 1920 hertsin PWM-himmennys.

Tehoista vastaa Qualcommin uusi Snapdragon 7+ Gen 2 -järjestelmäpiiri, joka tarjoilee huipputason suorituskykyä sekä 5G-yhteydet. Järjestelmäpiiri on valmistettu TSMC:n 4 nanometrin prosessilla ja siinä on kahdeksan ydintä, joista tehokkain toimii 2,91 GHz:n kellotaajuudella.

LPDDR5-versioon perustuvaa RAM-muistia on 8 gigatavua ja UFS 3.1 -versioon perustuvaa tallennustilaa on 256 gigatavua.

POCO F5

Takaosassa on 64 megapikselin tasoinen pääkamera, jonka rinnalla on 8 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin makrokamera. Etuosassa on 16 megapikselin tasoinen selfiekamera. Xiaomi on vakauttanut pääkameran optisesti ja ultralaajakulmakamera kykenee 120 asteen kuvausalueeseen.

Puhelimen sisälle on saatu 5000 milliampeeritunnin kokoinen akku, jota voidaan ladata 67 watin teholla. Poco F5 -puhelimessa on Bluetooth 5.3- ja Wi-Fi 6 -yhteydet, kuulokeliitin sekä infrapunalähetin. Sormenjälkilukija on integroituna virtapainikkeen yhteyteen.

Käyttöjärjestelmänä on Googlen tuorein Android 13, jonka päällä on MIUI 14 -käyttöliittymä.

Xiaomi on kertonut, että uusien Poco F5 -sarjan puhelimien hinta- ja saatavuustiedot tarkentuvat Suomen osalta toukokuun aikana.

Lähde: Xiaomin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi