AndroidHuaweiYleinen

Huawei julkisti uuden sukupolven Kirin 970 -järjestelmäpiirin

Kirin 970

Huawei on esitellyt tänään IFA-messuilla uuden Kirin 970 -järjestelmäpiirin älypuhelimille. Huawei kutsuu uutta piiriään ”mobiilitekoälyalustaksi”.

“Kun tarkastelemme älypuhelinten tulevaisuutta, olemme uuden jännittävän ja paljon uusia mahdollisuuksia tarjoavan aikakauden kynnyksellä”, sanoo Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön johtaja Richard Yu. “Mobiilitekoäly on yhtä kuin laitetekoäly yhdistettynä pilvipalvelujen tekoälyyn. Huawei on sitoutunut kehittämään entistä älykkäämpiä laitteita rakentamalla end-to-end-kapasiteettia, joka pohjautuu sirujen, laitteiden ja pilvipalvelujen keskinäisen koordinoinnin tehokkuuteen. Tavoitteemme on tarjota merkittävästi parempi käyttäjäkokemus. Kirin 970 on ensimmäinen uuden aikakauden ratkaisuistamme, joka tarjoaa laitteillemme kilpailijoihimme nähden kehittyneemmät tekoälytoiminnallisuudet”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pilvipalvelujen tekoälyä on hyödynnetty laajasti, mutta käyttäjäkokemusta voidaan edelleen kehittää esimerkiksi viiveen, stabiiliuden ja yksityisyyden osalta. Pilvipalvelujen tekoäly ja laitteiden tekoäly voi tukea toisiaan. Esimerkiksi laitetekoäly tarjoaa vahvat sensoriset mahdollisuudet, jotka ovat käyttäjän ymmärtämisen sekä avustamisen perusta. Sensorit tuottavat huomattavan määrän reaaliaikaista, skenaario-kohtaista ja henkilökohtaista dataa. Vahvan sirun prosessointikyvyn tukemana laitteesta tulee kognitiivisempi käyttäjän tarpeisiin nähden tuottaen näin aidosti personoitua ja nopeammin saatavilla olevaa palvelua.

Uusi Kirin 970 -piirisarja on Huawein ensimmäinen mobiilitekoälyalusta, jossa on erityinen Neutral Processing Unit (NPU). Perustuen 10nm:n kehittyneelle prosessorille, Kirin 970:ssä on 5,5 miljoonaa transistoria yhdellä cm3. Piirisarjan suorituskyvystä vastaa 8-ytiminen suoritin seuraavan sukupolven 12-ytimisellä grafiikkaprosessorilla. Verrattuna neliydin Cortex-A73 CPU -klusteriin Kirin 970:nen uusi heterogeeninen arkkitehtuuri on jopa 25 kertaa suorituskykyisempi 50 kertaa suuremmalla hyötysuhteella. Kirin 970 suoriutuu siten samasta tekoälyä vaativasta työstä nopeammin sekä vähemmällä energiakulutuksella.  Kuvankäsittelyä koskevassa benchmark-testissä, Kirin 970 käsitteli 2000 kuvaa minuutissa, nopeimmin kuin mikään toinen markkinoilla oleva piirisarja.

Ensimmäiset Kirin 970 -järjestelmäpiiriin perustuvat älypuhelimet tullaan näkemään lokakuussa, kun Huawei Mate 10 -puhelimet julkaistaan.

 

Lähde: Huawein lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android