AndroidHuaweiYleinen

Huawei Mate 20 Pro kärsii vakavasta näyttöongelmasta – Suomessa vialliset puhelimet vaihdetaan uusiin

SuomiMobiilin testilaitteen vihertävä näyttö.

Huawei lanseerasi viime kuussa Lontoossa uudet Mate 20-, Mate 20 X- ja Mate 20 Pro -puhelimet. Suomessa ainoastaan Mate 20 Pro on rantautumassa myyntiin 5. marraskuuta ja kyseessä on Huawein yksi arvokkaimmista älypuhelimista, sillä hintaa löytyy 999 euroa. Vaikka kyseessä on kallis puhelin, niin myös yksi vakava ongelma puhelimesta löytyy, joka on havaittu myös SuomiMobiilin testilaitteessa.

Kyseessä on ikävä näyttöongelma, joka piinaa osaa Mate 20 Pro -puhelimen käyttäjiä. Osassa puhelimien näytöistä reunat ovat muuttuneet vihertäviksi, joka on havaittavissa parhaiten, jos näytöllä on jokin tummanharmaa tausta. Toki vihertävyyttä on havaittavissa joka tilanteessa, mutta harmaalla taustalla näytön ongelman saa esille selvemmin. Asiasta on uutisoinut maailmalla muun muassa PhoneRadar.com -sivusto ja näyttöongelmasta löytyy pitkiä keskusteluja Huawein tukifoorumilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei hyödyntää puhelimessaan korealaisen LG:n sekä kiinalaisen BOE Technologyn valmistamia OLED-näyttöpaneeleita. Tällä hetkellä näyttöongelmaa on havaittu ainoastaan LG:n valmistamissa näyttöpaneeleissa. SuomiMobiilin molemmissa Mate 20 Pro -testilaitteissa on havaittavissa näyttöongelmaa ja vihertävyys tuntui leviävän ja vahvistuvan testijakson aikana.

Kysyimme Huaweilta kommenttia näyttöongelmaan, sillä ongelmia on havaittu myös jo Suomessa toimitetuissa puhelimissa. Huaweilta kerrotaan yhtiön tutkivan näytöissä havaittuja ongelmia tarkasti. Suomessa Huawei on luvannut vaihtaa vialliset puhelimet uusiin.

”Tutkimme par’aikaa syytä, miksi pienessä osassa puhelimia on esiintynyt vihertävyyttä muutamassa maassa. Suomessa kuluttajat saavat veloituksetta uuden puhelimen, jos heillä on viallinen näyttö.”, kertoi Elina Takala, Huawei Suomen markkinointi- ja viestintäjohtaja.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android