AndroidHuaweiYleinen

Huawei julkaisi uuden Mate 20 Pro -mallin – käänteinen langaton lataus ja sormenjälkilukija näytössä

Huawei on tänään julkaissut Lontoossa uuden Huawei Mate 20 -sarjan puhelimet. Julkaisutilaisuudessa esitelty Huawei Mate 20 Pro on puhelimista ainoa, joka löytää tiensä Suomeen. Mate 20 -malleista on liikkunut erilaisia huhuja ja vuotoja pitkin syksyä, mutta nyt laitteet ja niiden ominaisuudet on virallisesti julkaistu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Älypuhelimet ovat tärkeässä asemassa siirryttäessä digitaaliseen aikakauteen helpottamaan kuluttajien arkipäivää. Huippulaadukkaalla akulla ja suorituskykyisellä kameralla varustetut Huawei Mate 20 -sarjan älypuhelimet on luotu edelläkävijän kumppaniksi tarjoten samanaikaisesti sekä alustan että työkalun, jonka avulla voi kokea, tuottaa ja jakaa sisältöjä tehokkaasti”, sanoo Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön johtaja Richard Yu.

Uusi Huawei Mate 20 Pro on lasinen edestä ja takaa. Mate 20 Pron etupuolta komistaa suuri 6,39 tuuman kosketusnäyttö. Näyttö on 2K+ -tasoa ja perustuu OLED-teknologiaan. Siitä löytyy myös lovi. Mate 20 Pro sisältää nopean kasvojentunnistuksen, jossa se hyödyntää ”kehittynyttä 3D-kasvojentunnistusteknologiaa”, jolla voi lukita myös yksittäisiä sovelluksia. Lisäksi Mate 20 Pron näytön pinnan alta löytyy oma sormenjälkilukijansa, joka avaa puhelimen lukituksen koskettaessa näyttöä.

Kameroita laitteessa on yhteensä neljä kappaletta. Kameroiden kehittämiseen on otettu tuttuun tapaan Leica mukaan. Laitteen takaa löytyy neliönmuotoinen kameraosa, joka pitää sisällään salaman, 40 megapikselin laajakulmalinssin, 20 megapikselin ultralaajakuvalinssin sekä 8 megapikselin telelinssin. Kameroissa on mukana tekoälyä, jonka avulla puhelin pystyy tunnistamaan jopa yli 1500 kuvaustilannetta 25 eri kategoriassa. Kameroista löytyy myös AI-kuvanvakain, mutta vain telelinssi on optisesti vakautettu. HDR-kuvaustila mahdollistaa näyttävämpien kuvien ja jopa videoiden ottamisen ja jakamisen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen tehoista vastaa Kirin 980 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 6 gigatavua RAM-muistia. Tallennustilaa laitteista löytyy 128 gigatavua, mikä on laajennettavissa jopa 256 gigatavun muistikortilla. Huawei on poistanut Mate 20 Pro -mallista 3,5 millimetrin kuulokeliitännän, mutta puhelinten mukana tulee USB-C-kuulokkeet ja kuulokeadapteri. Mate 20 Pron akku on kooltaan huimat 4200 milliampeerituntia. Laite tukee Huawei SuperCharge -pikalatausta, jonka avulla akkua voi ladata 70 % vain puolessa tunnissa. Mate 20 Pro tukee myös käänteistä langatonta latausta, joten sillä pystyy myös ladata langattomasti muita laitteita. Mate 20 Pron käyttöjärjestelmänä toimii Android 9.0 Pie Huawein omalla EMUI 9.0 -käyttöliittymällä.

Lontoossa julkaistiin myös Huawei Watch Gt -älykello, joka tulee myyntiin marraskuussa, sekä Huawei Mate 20- ja Mate 20 X -puhelimet, jotka puolestaan eivät näillä näkymin saavu Suomeen laisinkaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Mate 20 Pro saapuu myyntiin 5. marraskuuta ja se on ennakkotilattavissa huomisesta alkaen. Saataville tulevat värit ovat musta, sininen ja revontuli. Hintaa puhelimella tulee olemaan 999 euroa.

Huawei Mate 20 Pron tekniset tiedot:

  • Näyttö: 6,39 tuumaa, 2K+, OLED
  • Suoritin: Kirin 980
  • RAM-muisti: 6 Gt
  • Tallennustila: 128 Gt + nano-muistikortti (max. 256 Gt)
  • Akku: 4200 mAh
  • Kamerat: 40 MP laajakulma (f/1.8), 20 MP ultralaajakulma (f/2.2), 8 MP tele (f/2.4, OIS) pääkamera ja 24 MP (f/2.0) etukamera
  • Käyttöjärjestelmä: Android 9.0 Pie (EMUI 9.0)
  • Värit: sininen, musta, revontuli
  • Muuta: USB-C, IP68, Huawei SuperCharge -pikalataus

Lähteet: Huawei Mate 20 Pro -tuotesivu, Huawein tiedote

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android