HuaweiYleinen

Huawei Mate 40- ja Mate 40 Pro -puhelimien kuvat vuotivat – tällaisia huippupuhelimia on luvassa syksyllä

Huawei Mate 40

Vaikka Huaweita ja sen tulevia huippuluokan älypuhelimia kohtaan on paljon kysymysmerkkejä, niin silti jo nyt tunnettu vuotaja OnLeaks on julkaissut 3D-mallinnuksiin pohjautuvia kuvia yhtiön tulevista Mate-malliston huippupuhelimista. Huaweilta odotetaan syksyllä Mate 40- ja Mate 40 Pro -älypuhelimia, joissa pääpaino tullaan näkemään kameroissa sekä kaartuvissa näyttöpaneeleissa.

Mate 40 tulee olemaan kaksikon perusmalli, mutta ulkoinen toteutus on pro-versioon varsin samanlainen. Etuosassa nähdään varsin kookas näyttöpaneeli, jonka vasemmassa yläkulmassa on leveä reikä etukameroita varten. Näyttö kaartuu myös perusversiossa, mutta ei kuitenkaan kovin suuresti. Mate 40:n takaosassa nähdään valtava kamera-alue, joka on pyöreä. Kameroita on yhteensä neljä kappaletta, mutta niiden toteutuksesta ei ole vielä kovin tarkkaa tietoa. Kamera-alueen ulkopuolella on myöskin salamavalo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mate 40 -puhelimen alareunassa nähdään USB-C-tyypin latausliitin sekä kuulokeritilä. Yläreunassa on myöskin esillä toistaiseksi tuntemattomia liitäntöjä, jotka näyttävät kuvissa kuulokeliittimeltä sekä toiselta USB-C-tyypin liittimeltä. On kuitenkin hyvä huomata, että kuvat pohjautuvat vasta 3D-mallinnuksiin, joten Huawei on saattanut tehdä muutoksia vielä jälkikäteenkin.

Huawei Mate 40 Pro tulee kuvien mukaan näyttämään pitkälti perusversiolta, mutta joitakin osa-alueita on viety vielä hieman eteenpäin. Etuosassa on näyttöpaneeli, jonka reunat kaartuvat nyt selvästi enemmän ja vasemmassa yläkulmassa on jälleen nähtävillä etukameroita varten tehty reikä. Mate 40 Pron takaosassa on myös todella suuri kamera-alue, joka myös ulkonee huomattavasti muusta rungosta. Kameroita nähdään neljä kappaletta, joista yksi on ainakin periskooppikamera. Mate 40 Pron kamera-alueen ulkopuolella on myöskin salamavalo.

Valitettavasti tällä hetkellä ei ole kovin tarkkaan tiedossa Mate 40 -malliston huippupuhelimien teknisiä tietoja. Joidenkin raporttien mukaan Huawei saattaisi hyödyntää puhelimissa uutta Kirin 1020 -järjestelmäpiiriä, mutta mitään konkreettista ei vielä ole tiedossa. Varmaa on kuitenkin, että myös Mate 40 -puhelimet tullaan julkaisemaan ilman Googlen palveluita, sillä Huawei ei pysty niitä enää käyttämään Yhdysvaltojen rajoitteiden takia.

Lähde: Twitter (OnLeaks)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Tyylikkään näköiset vaikka en itse tykkää tosta etukamera lovesta. Pisaralovi olisi parempi.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei