HuaweiYleinen

Huawei Mate 50 Pro julkaistiin globaaleille markkinoille – hinnat alkavat 1299 eurosta

Huawei Mate 50 Pro

Huawei Mate 50 -sarja julkaistiin Kiinassa syyskuun alussa neljän eri mallin voimin, mutta tänään Huawei on esitellyt globaaleille markkinoille mallistosta yhden jäsenen. Huawei on tuomassa globaalisti myyntiin Mate 50 Pron, joka on esitelty valituilla markkinoilla.

Globaaleilla markkinoilla Huawei Mate 50 Pro tulee tarjolle hopeisena ja mustana 8 + 256 gigatavun muistiversiossa 1299 euron hinnalla. Lisäksi Huawei tuo puhelimesta myyntiin oranssin nahkaversion 8 + 512 gigatavun muistilla 1399 euron hinnalla.

Huawein mukaan saatavuus tulee olemaan markkinakohtainen. Suomessa Mate 50 Prota ei todennäköisesti virallisesti nähdä myynnissä, sillä Huawei ei ole tuonut pariin vuoteen uusia puhelimia myyntiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Mate 50 Pro

Medioille Huawei on myös vahvistanut, että Mate 50 -perusmallin julkaisun osalta ei ole toistaiseksi suunnitelmia globaalisti, mutta Mate 50E- ja Mate 50 RS Porsche Design jäävät vain Kiinan markkinoille.

Kiinan markkinoilla Huawei Mate 50 Pro eroaa hieman globaalisti tarjolle tulevasta mallista. Kiinassa puhelimessa on tuki satelliittiyhteydelle, mutta se puuttuu globaalista versiosta. Lisäksi toinen eroavaisuus on se, että globaalisti HarmonyOS 3.0 -käyttöjärjestelmä on vaihdettu EMUI 13 -versioon. Muilta osin mitään merkittäviä eroavaisuuksia ei ole.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Mate 50 Pro

Huawei Mate 50 Pro tarjoaa suuren 6,74 tuuman kokoisen kaartuvan OLED-näyttöpaneelin, jossa on 2616 x 1212 pikselin tarkkuus. Näytössä on 120 hertsin virkistystaajuus, 300 hertsin kosketusherkkyys sekä 1440 hertsin PWM-himmennys. Näytön yläreunassa on myös suuri lovi, jossa on etukamera sekä 3D-kasvojentunnistuksen tekniikka. Näyttöä on suojaamassa Kunlun-lasi, jonka luvataan olevan erittäin kestävää.

Tehoista on vastaamassa Qualcommin kehittämä uusin Snapdragon 8+ Gen 1 4G -järjestelmäpiiri, joka on suunniteltu erityisesti Huaweille. Järjestelmäpiirissä on siis lippulaivatason suorituskyky, mutta valitettavasti 5G-yhteyksiä ei ole mukaan saatu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akku on kooltaan 4700 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 66 watin langallisella latauksella sekä 50 watin tehoisella langattomalla pikalatauksella. Tuettuna on myös 7,5 watin tehoinen käänteinen langaton lataus.

Huawei on tuonut Mate 50 Prohon yhtiön tämän hetken parhaimmat kamerat. Puhelimessa on 50 megapikselin pääkamera, 13 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 64 megapikselin periskooppikamera. Puhelimessa on myös lasertarkennus. Kameroiden erikoisuus löytyy pääkameran säädettävästä aukosta, sillä sen säätöalue on f/4-f/1.4.

Lähde: Huawei, Gsmarena.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei