VivoYleinen

Taittuvanäyttöinen Vivo X Fold+ -puhelin julkaistiin – Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri ja muita pieniä päivityksiä

Vivo X Fold+

Vivo on julkistanut tänään kotimarkkinoillaan Kiinassa uuden Vivo X Fold+ -älypuhelimen. Kyseessä on pieni päivitys yhtiön ensimmäisestä taittuvanäyttöisestä Vivo X Fold -puhelimesta. Vivo X Fold+ tarjoaa vain pieniä päivityksiä, mutta perusominaisuudet ovat ennallaan.

Vivo X Fold+ -puhelimessa on ulkopuolella 6,53 tuuman kokoinen AMOLED-näyttöpaneeli. Sisäpuolella on suurempi 8,03 tuuman kokoinen taittuva OLED-näyttöpaneeli, jossa on 2200 x 1800 pikselin tarkkuus. Puhelimen molemmissa näytöissä on 120 hertsin virkistystaajuus sekä HDR10+ -tuki. Molemmissa näytöissä on myös integroitu näytönlainen sormenjälkilukija, jollaista ei ole aikaisemmin taittuvissa puhelimissa nähty. Sisäpuolen näytössä käytetään UTG-lasia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimessa on tuttuun tapaan panostettu saranaan, joka on valmistettu lentokonetason materiaaleista. Saranan varassa puhelin sulkeutuu kokonaan, eikä näytön väliin jää ylimääräisiä rakoja. Sarana on tehty myös niin, että käyttäjät voivat asettaa sen ihan mihin asentoon vain 60 ja 120 asteen välillä.

Vivo X Fold+ on huippuluokan älypuhelin, sillä tehoista on vastaamassa Qualcommin tuorein Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri. Edeltäjästä löytyi Snapdragon 8 Gen 1. Uutuusversio tarjoaa aikaisempaa parempaa suorituskykyä sekä virtapihimmän toteutuksen. Tarjolla on 12 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa on 256 tai 512 gigatavua versiosta riippuen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akku on kooltaan 4730 milliampeerituntia, aikaisemman 4600 milliampeeritunnin sijasta. Puhelinta voidaan ladata 80 watin tehoisella langallisella latauksella, kun edeltäjässä oli vielä 66 watin lataus. Vivon mukaan akku latautuu tyhjästä täyteen vain 35 minuutissa. Lisäksi tuettuna on langaton lataus 50 watin teholla ja käänteinen langaton lataus 10 watin teholla.

Vivo X Fold+ tarjoilee 50 megapikselin pääkameran, joka perustuu 1/1.57 tuuman kokoiseen Samsung GN5 -sensoriin. Pääkamera on optisesti vakautettu ja siinä on f/1.8-aukko. Toinen kameroista on 48 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera 114 asteen kuvankentällä. Vivo X Fold+ on varusteltuna 12 megapikselin 2x optiseen zoomaukseen kykenevällä telekameralla sekä 8 megapikselin tasoisella optisesti vakautetulla 5x zoomaukseen kykenevällä periskooppikameralla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vivo X Fold+

Takaosan kameroissa Vivo hyödyntää Zeiss-brändiä, joka on osoitus vahvasta kamerakyvykkyydestä. Puhelimessa on tuettuna erilaisia Zeiss-kuvaustiloja, joita ovat muun muassa Texture Portrait, Motion Capture 3.0, Zeiss Super Night Scene, Zeiss Nature Color ja muutama muu. Vivo on laittanut puhelimen ulko- ja sisäpuolen näyttöihin myös 16 megapikselin etukamerat selfiekuvia ja videopuheluita varten.

Vivo on varustellut puhelimen Android 12 -käyttöjärjestelmällä sekä optimoidulla käyttöliittymällä. Käyttäjät voivat esimerkiksi käyttää kahta sovellusta rinnakkain suuremmalla näytöllä ja samalla voi olla käytössä kelluvassa ikkunassa sovelluksia. Taittuvasta rakenteesta saadaan hyötyä myös kamerassa, sillä puhelin voidaan asettaa L-asentoon parempien kuvien saamiseksi.

Kiinassa Vivo X Fold+ tulee myyntiin kolmessa väriversiossa, jotka ovat harmaa, sininen sekä uutena värinä on punainen Huaxia Red. Hintaa puhelimen 12 + 256 gigatavun versiolla on 9999 juania ja 12 + 512 gigatavun versiolla 10999 juania. Hinnat ovat suoraan muunnettuna 1451 euroa ja 1596 euroa.

Lähde: Vivo

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Vivo