XiaomiYleinen

Xiaomi Civi 2 julkaistiin – kaksi selfiekameraa, tyylikäs muotoilu ja Snapdragon 7 Gen 1 -järjestelmäpiiri

Xiaomi Civi 2

Xiaomi on julkistanut tänään kotimarkkinoillaan Kiinassa uuden Xiaomi Civi 2 -älypuhelimen, joka jatkaa erityisesti nuorille sekä naisille suunnattua tuotemallistoa. Uutuuspuhelimessa on panostettu tyylikkyyteen sekä keskitason ominaisuuksiin. Aikaisemmin Civi-puhelimet ovat jääneet vain Kiinan markkinoiden herkuksi.

Muotoilun osalta on panostettu tyylikkyyteen, sillä Xiaomi Civi 2:n lasipinnat kaartuvat symmetrisesti ja takaosassa on suuri kamera-alue. Lisäksi laitteesta on saatu vain 7,23 millimetriä paksu ja painoa on 171,8 grammaa. Xiaomi esitteli uutuuspuhelimen neljässä väriversiossa, jotka ovat musta, valkoinen, vaaleanpunainen sekä sininen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttö on kooltaan 6,55 tuumaa ja se kaartuu 58 astetta molemmilta reunoiltaan OLED-tekniikan ansiosta. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus, 120 hertsin virkistystaajuus sekä 240 hertsin kosketusherkkyys. Xiaomi on kertonut näytön tukevan 1920 hertsin PWM-himmennystä, 10-bittisiä värejä sekä Dolby Vision -tekniikkaa. Näytöstä erikoisen tekee leveä reikä yläreunassa, jossa on kaksi etukameraa.

Tehoista on vastaamassa Qualcommin kehittämä 4 nanometrin Snapdragon 7 Gen 1 -järjestelmäpiiri, joka on yksi kehittyneimmistä piireistä keskihintaluokassa. Uutuuspiiri tarjoaa selvästi aikaisempaa paremman suorituskyvyn ja siinä on tekniikoita, joita on usein nähty huippupuhelimissa. Xiaomi on saanut puhelimeen myös 8 tai 12 gigatavua RAM-muistia sekä 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa version mukaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita on takaosassa kolme kappaletta, joista tärkein on 50 megapikselin tasoinen pääkamera. Se perustuu Sony IMX766 -sensoriin, joka on optisesti vakautettu. Toinen kameroista on 20 megapikselin tasoinen 115 asteen ultralaajakulmakamera ja kolmas on 2 megapikselin tasoinen makrokamera.

Etuosassa on kaksi 32 megapikselin tasoista selfiekameraa, joista toinen on ultralaajakulmainen 100 asteen kuvausalueensa ansiosta. Etukameroiden kaverina on myös kaksi selfiesalamaa, jotka tuovat lisää valoa heikossa valaistuksessa kuvattaessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akunkesto on 4500 milliampeeritunnin akun varassa ja sitä voidaan ladata 67 watin tehoisella pikalatauksella. Akun pitäisi latautua tyhjästä täyteen vain 40 minuutissa. Käyttöjärjestelmänä on Android 12, eikä tuorein Android 13. Luonnollisestikin Xiaomi Civi 2 tarjoaa myös MIUI 13 -käyttöliittymän. Muita uutuuspuhelimen ominaisuuksia ovat stereokaiuttimet, näytönalainen sormenjälkilukija sekä NFC.

Xiaomi Civi 2 tulee myyntiin Kiinassa useassa muistiversiossa. 8 + 128 gigatavun versio maksaa 2399 juania, 8 + 256 gigatavun versio maksaa 2499 juania ja 12 + 256 gigatavun versio maksaa 2799 juania. Hinnat ovat suoraan muunnettuna 347 euroa, 362 euroa ja 405 euroa.

Lähde: Xiaomi (kiinaksi) 

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi