AndroidHuaweiYleinen

Huawei Mate 9 ja kaarevanäyttöinen Mate 9 Pro uusissa vuotokuvissa

Huawei Mate 9 Pro

Huawei Mate 9 Pro

Huawei tulee pitämään 3. marraskuuta lehdistötilaisuuden Saksassa, jossa odotetaan julkistettavaksi uudet Mate 9 -huippupuhelimet. Evan Blass kertoi muutama viikko sitten, että Huawein uutuudet kantavat yhtiön sisällä koodinimiä Manhattan sekä Long Island. Nyt Blass on paljastanut VentureBeat -sivustolla puhelimien lopullisten nimien olevan Huawei Mate 9 ja Huawei Mate 9 Pro.

Molemmista puhelimista tulee löytymään 5.9 tuuman näyttö, HiSilicon Kirin 960 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-muistia sekä tallennustilaa kerrotaan löytyvän 64 gigatavun ja 256 gigatavun väliltä. Kameraksi olisi tulossa molempiin malleihin myös ennakkohuhuissa pyörinyt 20 megapikselin tuplakamera, joka on Leican ja Huawein yhteistyön tuloksena syntynyt.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Evan Blassin mukaan normaaliversio, eli Huawei Mate 9:n näytön tarkkuus olisi FullHD -tasoa, kun taas Mate 9 Pron näytön kerrotaan olevan QHD -tasoa. Huawei Mate 9 Pro on todellinen Premium-luokan älypuhelin näyttönsä osalta, mutta Huawein siirtyminen pois FullHD -tarkkuudesta tarkoittaa sitä, että Mate 9 Pron näyttö on hyödynnetty maksimoimaan Daydream VR -lasien käyttökokemus. Evan Blassin lähteiden mukaan vain Mate 9 Pro tukee Googlen Daydream -alustaa.

Blass julkaisi myös molemmista Mate 9 -malleista ”viralliset” lehdistökuvat, joista käy hyvin selväksi puhelimien muotoilut. Laitteiden välillä erot ovat kuvien perusteella pienet, mutta huomattavin ero on Mate 9 Prosta löytyvä fyysinen kotipainike laitteen edessä. Mielenkiintoista on, kuinka Huawei on hyödyntänyt kotipainikkeen, mutta siihen tuskin on sormenjälkilukijaa integroitu muiden valmistajien tapaan, koska lukija näyttäisi löytyvän puhelimen takaosasta kamera alapuolelta.

Suomessa uutuuspuhelimet tuskin tulevat ainakaan ensimmäisten maiden joukossa myyntiin, koska Suomen medioiden kutsut Mate 9:n julkaisutilaisuuteen peruttiin.

 

 

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android