AndroidSamsungYleinen

Samsungin Galaxy Note7 -fiasko päättymässä 200 johtajan irtisanomiseen

Koh Dong-jin Kuva: The Korean Herald

Koh Dong-jin Kuva: The Korea Herald

Samsung on pyörinyt jo useamman viikon otsikoissa ehkä yhtiölle mahdollisimman huonolla tavalla. Samsungin uutuuspuhelin Galaxy Note7:n räjähtämiset tekevät yhtiöön suuren luottamuspulan, jonka odotetaan vaikuttavan suoraan myös Samsungin tulokseen. Samsung ei jäänyt odottamaa, että Galaxy Note7 saataisiin kuntoon ja takaisin markkinoille, vaan veti laitteen kokonaisuudessaan pois markkinoilta. Galaxy Note7 -katastrofin seurauksena Samsungin monet johtajat tulevat saamaan potkut, jos on uskomista The Korea Heraldin lähteisiin.

The Korea Herald kirjoittaa, että varapuheenjohtaja Lee Jae-yong, joka on periaatteessa Samsung Electronicsin todellinen johtaja, tulisi karsimaan rajusti yhtiön mobiililiiketoiminnan johtajistoa. Lehti kertoo, että Samsungin mobiili divisioonan puheenjohtaja Koh Dong-jin ja hänen avustajansa joutuisivat jättämään yhtiön, koska heidän katsotaan olevan vastuussa Galaxy Note7 -katastrofista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tänä vuonna Samsung on tekemässä isoja henkilökuntaan kohdistuvia muutoksia, koska lähteiden mukaan yhtiön noin 1000 johtajasta noin 200 saa luvan lähteä. Massairtisanomiset Samsungin johtajistossa eivät ole uusi juttu, koska viime vuonna yhtiö leikkasi 129 johtaa. Luku on kuitenkin paljon pienempi, kuin tämän vuoden noin 200 johtajan vähennys, jotka tulevat jättämään tehtävänsä vuoden 2016 loppuun mennessä. Tämän vuoden lukuihin on vaikuttanut vahvasti Galaxy Note7:n epäonnistuminen.

Galaxy Note 7

Galaxy Note 7

Koh Dong-jin aloitti Samsungin mobiili divisioonan johtajana vuosi sitten, jonka takia hänen erottamisellaan voi olla seurauksia Samsungille ei niin positiivisessa mielessä ja se asettaa paljon paineita hänen seuraajalleen. Koh Dong-jin on alansa ammattilainen ja hänen kärkihankkeitaan ovat olleet muun muassa kehittää stylus-kynä Note-puhelimille ja viimeisimpänä iirisskanneri Note 7 -puhelimeen, joka jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi iloksi.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android