HuaweiSponsoroitu

Tyylikäs ja kevyt metallirunko, 90 hertsin näyttö ja huippusuorituskyky – tällainen on Huawei MateBook 14s

Huawei MateBook 14s

Huawei MateBook -tuotemallisto on laajentunut Suomessa uudella kannettavalla MateBook 14s -tietokoneella. Uutuuslaitteessa yhdistyy erittäin laadukkaat valmistusmateriaalit, korkeatasoinen suorituskyky sekä erinomainen käyttökokemus.

MateBook 14s on suunniteltu tarjoamaan suorituskykyä moneen tarpeeseen, ja sillä onnistuvat raskaampienkin sovelluksien käyttäminen. Huawei on laittanut kannettavaan tietokoneeseen muun muassa 11. sukupolven Intel Core -suorittimen, yhden teratavun suuruisen SSD-tallennustilan sekä suuren 60 wattitunnin kokoisen akun. Laitteessa on myös laadukas 90 hertsin FullView-kosketusnäyttö erittäin kapeilla kehyksillä.

Suomessa Huawei MateBook 14s on ostettavissa tyylikkäässä Space Gray -väriversiossa 1499 euron suositushintaan.

Osta HUAWEI MateBook 14s -kannettava tietokone täältä

Huawei MateBook 14s:n tärkeimmät tiedot:

 • Näyttö: 14,2 tuumaa, LPTS, 2520 x 1680 pikseliä, 3:2-kuvasuhde, 90 hertsiä, tukee kosketusta
 • Suoritin: Intel Core i7-11370H
 • Grafiikka: Intel Iris Xe Graphics
 • Jäähdytys: Shark fin -tuuletinjärjestelmä
 • Muisti: 16 Gt RAM-muisti (LPDDR4x), 1 Tt tallennustila (NVMe, PCIe SSD)
 • Akku ja lataus: 60 Wh akku, 90 watin pikalataus
 • Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Home -> päivitettävissä Windows 11
 • Liitännät: 2x USB-C, USB 3.2 Gen 1, HDMI, 3,5 mm kuuloke- ja mikrofoniliitin
 • Yhteydet: IEEE 802.11a/b/g/n/ac/ax, 160 MHz 2.4 GHz ja 5 GHz 2 x 2 MIMO, Bluetooth 5.1
 • Ääni: 4 kaiutinta ja 4 mikrofonia
 • Muuta: Sormenjälkilukija, kasvojentunnistus, Huawei Sound, Huawei Super Device
 • Mitat: 313,82 x 229,76 x 16,7 millimetriä
 • Paino: 1,43 kiloa
 • Rakenne: Alumiinirunko
 • Värit: Hopea (Space Gray)
 • Suositushinta: 1499 euroa

Iso ja tarkka kosketusnäyttö

Huawei MateBook 14s tarjoaa laadukkaan 14,2 tuuman kokoisen LTPS-näyttöpaneelin, jossa on upea 90 prosentin näyttö-runko-suhde. Sisällön katsominen näytöltä on erittäin miellyttävää korkean 2,5K-tarkkuuden sekä 1,07 miljardin värin ansiosta. Näytössä on lisäksi 400 nitin kirkkaus sekä kätevä 3:2-kuvasuhde.

Näyttö erottuu joukosta korkealla 90 hertsin virkistystaajuudellaan, joka sallii sisällön liikkumisen aikaisempaa sulavammin. Käyttäjät voivat valita 90 hertsin virkistystaajuuden tarjoaman miellyttävän kokemuksen sekä akkua säästävän normaalin 60 hertsin välillä vaivattomasti. Eri virkistystaajuuksien välillä voi vaihtaa napauttamalla yhdessä Fn- ja R-painikkeita näppäimistöltä.

MateBook 14s -tietokoneessa on otettu huomioon myös pidemmät käyttöajat, sillä näytössä on kehittyneitä silmien rasitusta vähentäviä toteutuksia. Huawei on saanut näytölle esimerkiksi TÜV Rheinland Low Blue Light -sertifikaatin, joten näyttö ei tuota liikaa sinistä valoa tai rasita silmiä. MateBook 14s on saanut lisäksi TÜV Rheinland Flicker Free -sertifikaatin, joka vähentää näytön välkkymistä.

Mielenkiintoinen ominaisuus näytössä on lisäksi älykäs kirkkauden säätö, sillä MateBook 14s osaa nyt mukauttaa kirkkautta automaattisesti kuhunkin käyttötilanteeseen sopivaksi. Näyttö tukee lisäksi 10 pisteen monikosketusta, joten käyttäjät voivat käyttää tietokonetta suoraan myös kosketusnäytöltä, mikä tehostaa työskentelyä entisestään.

MateBook 14s on suuren näyttönsä ansiosta loistava työväline opiskelijoille, etätyöskentelijöille, yrittäjille sekä kaikille muille. Tarvittaessa tietokoneeseen voi liittää langallisesti tai langattomasti ulkoisia näyttöjä, kuten Huawein monipuolisen 4K-tasoisen MateView-näytön.

Huipputason suorituskykyä moneen tarpeeseen

Uudessa kannettavassa tietokoneessa on panostettu vahvasti suorituskykyyn, sillä Huawei MateBook 14s tarjoaa tehoja monipuolista käyttöä ajatellen. MateBook 14s on varustettu uudella 11. sukupolven Intel Core -suorittimella ja integroidulla Intel Iris Xe -näytönohjaimella, joten puhti ei lopu kesken edes kuvia muokatessa tai käytettäessä raskaita sovelluksia.

Tietokoneeseen Huawei on toteuttanut myös erillisen suorituskykytilan, joka voidaan aktivoida helposti painamalla Fn+P-näppäinyhdistelmää, mikä nostaa suorittimen prosessointitehon 45 wattiin. Tämän avulla käyttäjä voi ajaa useita sovelluksia samaan aikaan ja nauttia laajoista moniajomahdollisuuksista. Huawei on laittanut tietokoneeseen myös riittoisan yhden teratavun NVMe PCle SSD -tallennustilan, joten MateBook 14s -tietokoneen omaan tallennustilaan mahtuu paljon tiedostoja tai ohjelmia.

MateBook 14s on varusteltuna uuden sukupolven Shark fin -tuuletinjärjestelmällä, joka on myös parannettu entisestään tehokkaamman ja hiljaisemman jäähdytyksen saavuttamiseksi. Shark fin -tuuletinjärjestelmässä on äärimmäisen ohuet S-kirjaimen muotoiset tuuletinsiivet, 25 prosenttia suurempi ilman sisäänotto saranoilla varustetun aukkosuunnittelun ansiosta ja tarkkaan sijoitellut kupariset jäähdytyskanavat.

MateBook 14s -tietokoneen akunkesto on suuren 60 wattitunnin akun varassa, joten laite kestää pitkään aktiivista työskentelyä. Paketin kruunaa 90 watin tehoinen pikalataus, jonka avulla tietokoneeseen saadaan vain 15 minuutin latauksella jopa 3 tuntia tehokasta käyttöaikaa. MateBook 14s:n mukana toimitetaan kompakti ja taskuunkin mahtuva laturi, jolla voi samalla ladata esimerkiksi tablettia tai puhelinta. Monipuolisen ja kompaktin virtalähteen ansiosta pakkaaminen ja liikkuminen on entistä helpompaa.

Huawei on varustellut MateBook 14s:n kehittyneellä Huawei Sound -äänentoistolla. Laitteen sisältä löytyy neljä kaiutinta, joiden avulla algoritmi tuottaa verrattoman tilaäänikokemuksen kirkkailla diskanttiäänillä ja iskevällä, vahvalla bassontoistolla. MateBook 14s:n käyttäjät pääsevät kokemaan myös neljän mikrofonin järjestelmän, jonka avulla puhujan ääni pystytään kaappaamaan 360 asteen säteellä jopa 5 metrin päästä. Huawei MateBook 14s on siis loistava valinta esimerkiksi etätyöskentelyä ajatellen.

Yksityisyyttä Huawei on parantanut tutulla sormenjälkilukijalla, joka sijaitsee virtapainikkeessa. Tietokoneen lukitus avautuu saman tien, kun painaa laitteen päälle, sillä MateBook 14s osaa automaattisesti lukea myös sormenjäljen samalla. Huawei tarjoilee myös kasvojentunnistuksen, joka avaa lukituksen silmänräpäytyksessä.

Kevyt ja tyylikäs metallirunko

Kannettavassa tietokoneessa ei tarvitse enää karsia tyylikkyydestä, sillä Huawei MateBook 14s tarjoaa kevyen ja kauniin alumiinirungon. Tietokone on saatavilla maltillisessa harmaassa Space Gray -väriversiossa, joka tuo alumiinirungon hohdon miellyttävästi esille.

MateBook 14s painaa ainoastaan 1,43 kiloa, joten sen kantaminen mukana minne vain on helppoa. Keveydestä huolimatta Huawei on viimeistellyt laitteen huolellisesti ja alumiinirunko on erittäin kestävä. Paksuutta laitteella on ainoastaan 16,7 millimetriä, joten myöskään tilaa uutuustietokone ei kauheasti vie. MateBook 14s mahtuu siis helposti normaaliin reppuun, joten se kulkee helposti mukana.

Jokaisen kannettavan yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on näppäimistö ja nyt MateBook 14s on Huawein uraauurtavan ammattitaidon tulos. Kannettavaan tietokoneeseen on saatu täysikokoinen näppäimistö, jossa on pehmeästi laskeutuva muotoilu sekä 1,5 millimetrin painallussyvyys. MateBook 14s:n näppäimistö on varusteltuna myös 3-tasoisella taustavalaistuksella, joten työskentely hämärässä ei tuota ongelmia.

Huawei MateBook 14s on päivitettävissä tuoreimpaan Windows 11 -käyttöjärjestelmään, joten käyttäjät saavat käyttöönsä alan tuoreimmat innovaatiot heti. Huawei on parannellut kokemusta vielä omalla ekosysteemillään. MateBook 14s ymmärtää esimerkiksi viiveettä FreeBuds-kuulokkeiden lähellä olemisen ja ehdottaa yhdistämistä pop-up-ilmoituksella.

Tutustu tarkemmin Huawei MateBook 14s -tietokoneeseen

Kiinnostuitko Huawei MateBook 14s -tietokoneesta? Tarkemmin laitteeseen voi käydä tutustumassa Huawein virallisien sivujen kautta, josta sen pystyy myös ostamaan. Lisäksi tietokoneeseen voi tutustua Huawein informaatiotäyteiseltä esittelyvideolta alapuolelta.

SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

  Kommentoi

  Lisää aiheesta:Huawei