HuaweiYleinen

Huawei Nova 10 SE julkaistiin virallisesti – Snapdragon 680G 4G -järjestelmäpiiri ja 90 hertsin OLED-näyttö

Huawei Nova 10 SE

Huawei on vihdoin virallisesti esitellyt Nova 10 SE -älypuhelimen, joka asettuu mallistossa Nova 10- ja Nova 10 Pro -puhelimien alapuolelle. Puhelimessa on karsittu ominaisuuksista, mutta tarjolla on edelleen muutamia mielenkiintoisia ratkaisuja.

Muotoilun kanssa Huawei kertoo panostaneensa ohueen ja kevyeen muotoiluun, sillä mitat ovat 162,39 x 75,47 x 7,39 millimetriä ja painoa on 184 grammaa. Nova 10 SE on valmistettu muovista ja muotoilun keskiössä on tasainen kehys sekä tasaiset pinnat. Huawei esitteli puhelimen kolmessa väriversiossa, jotka ovat hopea Starry Silver, vihreä Mint Green sekä musta Starry Black.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttö on kooltaan 6,67 tuumaa ja se on kauttaaltaan tasainen. Näyttö perustuu OLED-tekniikkaan ja siinä on 90 hertsin virkistystaajuus. Tarkkuus yltää Full HD+ -tasolle. Huawei on laittanut puhelimeen 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Tehoista on vastaamassa Qualcommin kehittämä Snapdragon 680G 4G -järjestelmäpiiri, joka nähdään ensimmäistä kertaa Huawein puhelimessa. Qualcomm ei ole piiriä edes itse sivuillansa listannut, mutta se näyttää olevan identtinen Snapdragon 680 -piirin kanssa. Huawein mukaan järjestelmäpiiri koostuu neljästä 2,4 GHz:n taajuudella toimivasta Cortex-A73-ytimestä sekä neljästä 1,9 GHz:n taajuudella hyrräävästä Cortex-A53-ytimestä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita on takaosassa kolme kappaletta, jotka ovat 108 megapikselin pääkamera, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin makrokamera. Etuosassa on 16 megapikselin tasoinen selfiekamera.

Käyttöjärjestelmäksi ilmoitetaan EMUI 12, joka pohjautuu Android 11 -versioon. Akku on kooltaan 4500 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 66 watin tehoisella pikalatauksella.

Toistaiseksi Huawei Nova 10 SE -puhelimen tarkkoja saatavuus- ja hintatietoja ei ole vahvistettu. Puhelimen on kerrottu tulevan saataville vielä tänä vuonna valituilla Euroopan markkinoilla. Suomessa Huawei ei ole tuonut uusia puhelimia myyntiin enää pariin vuoteen, jonka takia Nova 10 SE -puhelintakaan ei kannata odottaa virallisesti tarjolle.

Lähde: Huawei Nova 10 SE -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei