HuaweiYleinen

Huawei Nova 4 julkaistiin Kiinan markkinoille – 48 megapikselin pääkamera

Huawei on tällä viikolla julkaissut Kiinassa täysin uuden Huawei Nova 4 -älypuhelimen, joka on seuraaja aikaisemmin tänä vuonna esitellylle Nova 3 -älypuhelimelle. Uutuuspuhelimessa on kaksi erikoisuutta, joista ensimmäinen on näyttöön integroitu etukamera ja toinen on kolmoiskamera takaosassa.

Puhelimessa on suuri 6,4 tuuman kosketusnäyttö, jossa on erikoinen 19.25:9-kuvasuhde. Tehoista vastaa edeltäjänsä tapaisesti Kirin 970 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on jopa 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nova 4 on julkaistu kahdessa kameraversiossa, joista toisesta löytyy tarkempi kamera, kun perusversiossa on hieman vaatimattomampi ratkaisu. Kalliimmassa versiossa pääkamerana toimii huima 48 megapikselin sensori. Toinen kamera on tarkkuudeltaan 16 megapikseliä ja siinä on ultralaajakulmalinssi. Kolmas kamera on taasen 2 megapikseliä ja sillä pystytään toteuttamaan syvyysterävyyttä. Perusversio Nova 4 -puhelimesta on muuten samanlainen, mutta pääkameran tarkkuus on tiputettu 48 megapikselistä 20 megapikseliin. Molemmissa Nova 4 -versioissa on kuitenkin 25 megapikselin etukamera, joka on sijoitettu näyttöön.

Puhelimessa on myös tuore Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmä, jonka päällä toimii Huawein oma EMUI 9.0.1 -käyttöliittymä. Nova 4:ssä on lisäksi 3750 milliampeeritunnin akku sekä sormenjälkilukija takaosassa.

Kiinassa Huawei Nova 4:n 48 megapikselin pääkameralla varusteltu versio maksaa 3399 yuania, eli noin 435 euroa. Perusversio 20 megapikselin pääkameralla maksaa 3099 yuania, eli noin 400 euroa. Toistaiseksi Huawei ei ole kertonut Nova 4 -puhelimen saatavuudesta Kiinan ulkopuolella.

Lähde: Huawei Nova 4 -tuotesivu (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei