AndroidAppleHuaweiYleinen

Huawei ohitti Applen ja nousi maailman toiseksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi

Huawei ohitti Applen kesä-heinäkuussa

Tutkimusyhtiö Counterpointin uusimman raportin mukaan Huawei on ohittanut Applen ja nousi maailman toiseksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi kesä-heinäkuun aikana.

Raportin mukaan Samsung jatkaa edelleen maailman suurimpana älypuhelinvalmistajana, mutta Apple ja Huawei ovat nyt ensimmäistä kertaa vaihtaneet sijoitustaan. Raportin mukaan Huawein myynti myös elokuussa näytti vahvalta, jonka ansiosta yhtiö pääsi ohittamaan Applen. On kuitenkin huomattava, että Huawein nousu toiseksi suurimmaksi valmistajaksi tulee olemaan todennäköisesti väliaikaista, sillä uusien iPhone-puhelimien julkaisu on aivan nurkan takana. Kuten raportissakin todetaan, niin kyseessä on kuitenkin Huaweille tärkeä virstanpylväs, joka osoittaa yhtiön kasvun nopeutta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myydyimmät puhelimet

Raportista käy ilmi myös heinäkuun myydyimmät puhelimet, joissa kärkipaikkoja pitivät Applen iPhone 7 -puhelimet. Loput kahdeksan sijaa jakoivat Oppo R11, Oppo A57, Galaxy S8, Xiaomi Redmi Note 4X, Galaxy S8+, iPhone 6, Galaxy J7 Prime sekä Galaxy A5 (2017).

Raportissa todetaan myös, että on hämmästyttävää, miksei Huawein puhelimista yksikään päätynyt kymmenen myydyimmän puhelimen joukkoon, vaikka yhtiö nousi maailman toiseksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi. Tämän uskotaan kuitenkin johtuvan Huawein suuresta älypuhelinmallistosta, johon ei kuitenkaan lukeudu yhtään ”sankarilaitetta”, joka nousisi myydyimpien puhelimien listalle.

Lähde: Counterpoint

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android