AndroidHuaweiLeicaYleinen

Eikö yhteistyö Huawein kanssa riitä? Leica julkaisemassa myös oman kaksoiskamerapuhelimensa

Leica ja Huawei ovat tehneet jo useamman vuoden yhteistyötä kameroiden osalta, jonka tuloksena markkinoille on tullut esimerkiksi Huawei P10- ja Mate 9 -puhelimet. Puhelimissa on ollut Leican kanssa yhteistyössä kehitetyt kamerat ja jatkoa tälle on tulossa jo ensi kuussa, kun Mate 10 -puhelimet julkaistaan. Uusien vuotojen perusteella näyttää kuitenkin siltä, että Leica ei olisi tyytymässä vain yhteistyöhön Huawein kanssa, vaan tuo markkinoille myös täysin oman puhelimensa.

Asiasta ensimmäiset vihjeet antaa Kiinan televiranomainen Tenaa, jonka tietokannasta puhelin käy lähes kokonaisuudessaan ilmi. Kuvien perusteella puhelin tulee saamaan erikoisen muotoilun, jossa näyttö on viety aivan laitteen yläreunaan asti muun muassa Xiaomi Mi MIX -puhelimen kaltaisesti. Kuvista voidaan päätellä myös, että puhelimessa on metallinen kehys sekä lasinen takaosa. Sormenjälkilukija näyttää sijaitsevan kotipainikkeessa näytön alapuolella, jonka vierestä löytyy myös etukamera. Puhelimen takaosassa on havaittavissa kaksoiskamera, joiden välistä löytyy Leican logo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tenaan paljastamien teknisien tietojen perusteella tulevasta Leica-puhelimesta on tulossa varsin kookas. Laitteen näytön kerrotaan olevan 6 tuumaa ja Full HD -tasoa. Tehoista pitää huolen MediaTekin Helio X27 -piiri, jonka tukena on 4 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa kerrotaan olevan 64 tai 128 gigatavua mallista riippuen. Akun kooksi on ilmoitettu 4000 milliampeerituntia ja käyttöjärjestelmänä toimii jo varsin vanha Android 6.0.

Puhelimen tärkein seikka on kuitenkin todennäköisesti kamera. Tenaan mukaan laitteen kamera koostuu 21 megapikselin sensoreista ja etukamerana on 8 megapikselin sensori. Tarkemmin kameroista ei ole mitään tietoa, mutta jos Leica ottaa oppia oman puhelimen kohdalla Huaweilta, niin toinen antureista voisi hyvinkin olla mustavalkoinen.

Vuotaneen puhelimen saatavuudesta tai julkaisusta ei ole toistaiseksi mitään tietoa. Tenaan mukaan puhelin on tulossa tarjolle sinisenä, kultaisena, mustana ja punaisena.

Lähde: Tenaa

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android