HuaweiYleinen

Näin Huawei P40, Huawei P40 Pro ja Huawei P40 Pro+ eroavat toisistaan

Huawei P40 -mallisto

Huawein uudet P40-, P40 Pro- ja P40 Pro+ -huippupuhelimet julkaistiin tänään ja tässä artikkelissa tulemme vertailemaan uutuuspuhelimia keskenään. Kaikki puhelimet jakavat samoja ominaisuuksia, mutta eroja löytyy erityisesti näytöistä, kameroista sekä akun koosta. Kaikki kolme puhelinta ovat tulossa myös Suomessa myyntiin laajasti.

Huawei P40 Pro+ on kolmikosta parhaiten varusteltu, vaikka se on hyvin lähellä Huawei P40 Prota lukuun ottamatta kameraa. Huawei P40 on varusteltuna pienimmällä 6,11 tuuman näyttöpaneelilla, joka on pinnaltaan tasainen sekä tarjoaa 60 hertsin virkistystaajuuden. Huawei P40 Pro- ja Huawei P40 Pro+ -puhelimissa on 6,58 tuuman näyttöpaneeli, jossa on 90 hertsin virkistystaajuus ja näyttö myös kaartuu molemmilta reunoiltaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikkien puhelimien tehoista vastaa Kirin 990 5G -järjestelmäpiiri, joka takaa huippuluokan suorituskyvyn sekä integroidun 5G-modeemin. Huawei P40 Pro ja Huawei P40 tarjoavat 8 gigatavua RAM-muistia, mutta sisäisessä tallennustilassa on eroavaisuuksia. Huawei P40 -mallissa on 128 gigatavua tallennustilaa, kun Huawei P40 Prossa on 256 gigatavua. Kaikki puhelimet ovat varusteltuna myös nanomuistikorttipaikalla sekä eSIM-ominaisuudella.

Kamerapuolella Huawei P40 Pro+ tarjoaa kaikista monipuolisimman kokonaisuuden. Puhelimessa on viisi kameraa, joista pääkameran tarkkuus on 50 megapikseliä. Toinen kameroista on 40 megapikselin ultralaajakulmainen, jonka jälkeen puhelin tarjoaa 8 megapikselin periskooppikameran 10x optisella zoomauksella sekä 8 megapikselin telekameran 3x optisella zoomauksella. Viimeinen kameroista on ToF-sensori. Huawei P40 Pro on kameroiltaan hyvin vastaava, mutta puhelimessa ei ole toista telekameraa. Huawei P40 Pro tarjoaa 5x optiseen zoomaukseen kykenevän 12 megapikselin periskooppikameran. Huawei P40 on kameroiltaan kaikista karsituin, sillä se tarjoaa saman 50 megapikselin pääkameran, 16 megapikselin ultralaajakulmakameran sekä 8 megapikselin telekameran.

Lisäksi muutoksia on nähtävillä erityisesti akussa ja latausominaisuuksissa, sillä Huawei P40 on varusteltuna 3800 milliampeeritunnin akulla sekä 22,5 watin lagallisella pikalatauksella. Huawei P40 Pro- ja Huawei P40 Pro+ -puhelimissa on suurempi 4200 milliampeeritunnin akku sekä tehokkaampi 40 watin lagallinen lataus. Huawei P40 Prossa on myös 27 watin langaton lataus, kun taasen Huawei P40 Pro+ -mallissa on 40 watin langaton lataus. Molemmissa malleissa on lisäksi käänteinen langaton lataus.

Kaikissa kolmessa mallissa on myös Android 10 -käyttöjärjestelmä sekä EMUI 10.1 -käyttöliittymä. Huawei P40 -malliston missään puhelimessa ei ole enää Googlen palveluita, vaan ne on korvattu Huawei Mobile Services -ekosysteemillä sekä AppGallery-sovelluskaupalla.

Huawei P40 -huippupuhelimien teknisiä tietoja voi vertailla alapuolella olevasta taulukosta.

Huawei P40 Pro+ vs. Huawei P40 Pro vs. Huawei P40 / Huom. P40 Pro+ -mallissa 40W langaton lataus

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei