HuaweiYleinen

Näin Huawei P40 Pro ja Huawei P30 Pro eroavat toisistaan

Huawein uusi huhtikuussa myyntiin tuleva Huawei P40 Pro on seuraaja viime vuoden keväällä julkaistulle Huawei P30 Pro -älypuhelimelle, joka käväisi aikoinaan myös SuomiMobiilin testattavana. Tällä kertaa Huawei on panostanut erityisesti tuottamaan uudenlaisen muotoilun sekä vienyt kameroita selvästi eteenpäin. Lisäksi Huawei P40 Pro eroaa edeltäjästään selvästi muillakin osa-alueilla ja tässä artikkelissa tulemme keskittymään puhelimien eroavaisuuksiin.

Muutoksia on tullut hieman muotoiluun, sillä Huawei P40 Prossa on otettu käyttöön uudenlainen muotoilukieli, jossa näyttölasi kaartuu molempien reunojen lisäksi myös puhelimen ylä- ja alareunoista. Vielä Huawei P30 Prossa etuosan lasi kaartui ainoastaan kyljille päin, joten nyt uutta ilmettä on saatu uuden toteutuksen avulla. Molemmat puhelimet ovat valmistettu alumiinista sekä lasista, joiden lisäksi kummatkin ovat IP68-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestäviä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uudessa Huawei P40 Prossa on hieman suurempi näyttöpaneeli sekä näytön virkistystaajuus on noussut 60 hertsistä 90 hertsiin. Näytössä on lisäksi nyt etukameroita varten tehty reikä, kun vielä P30 Prossa luotettiin selvästi pienempään pisaramaiseen ratkaisuun. Tehoista on vastaamassa integroidulla 5G-modeemilla varusteltu Kirin 990 5G -järjestelmäpiiri, kun vielä vuosi sitten saatiin tyytyä Kirin 980 -piiriin ja 4G-yhteyksiin.

Kamerapuolella on tehty suuria muutoksia, sillä pääkamera on vaihtunut 50 megapikselin tasoiseen RYYB-tekniikalla varusteltuun sensoriin ja periskooppikameran tarkkuus on noussut 12 megapikseliin ja siinäkin hyödynnetään RYYB-tekniikkaa. Periskooppikamera kykenee edelleen 5x optiseen zoomaukseen, joten tässä suhteessa ei ole tullut muutoksia. Kolmas kameroista on 40 megapikselin ultralaajakulmakamera, kun viime vuonna luotettiin 20 megapikselin ultralaajakulmakameraan. Huawei P40 Pro- ja Huawei P30 Pro -puhelimissa on kuitenkin pitkälti samanlainen ToF-sensori, joka on puhelimen neljäs kamera.

Akku on pysynyt edelleen samana, eli 4200 milliampeeritunnin suuruisena. Akkua ladataan edelleen 40 watin langallisella pikalatauksella, mutta langaton lataus on selvästi aikaisempaa tehokkaampi P40 Prossa. Puhelimessa on 27 watin langaton lataus, kun vielä aikaisemmin Huawei luotti 15 watin langattomaan lataukseen. Molemmissa puhelimissa on myös käänteinen langaton lataus.

Yksi huomattavimmista muutoksista on tullut käyttöjärjestelmään, sillä Huawei P40 Prosta ei löydy enää Googlen tuttuja palveluita. Huawei on korvannut ne Huawei Mobile Services -palveluilla sekä AppGallery-sovelluskaupalla. Viime vuoden Huawei P30 Prosta vielä Googlen palvelut löytyvät.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alapuolella olevasta taulukosta on mahdollista verrata Huawei P40 Pron teknisiä tietoja Huawei P30 Pron teknisiin tietoihin.

Huawei P40 Pro vs. Huawei P30 Pro

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei