HuaweiYleinen

Huawei P50 Pocket esillä ensimmäisellä videolla – julkaisu luvassa huomenna, odotetaan myös Euroopassa myyntiin

Huawei P50 Pocket

Huawei julkaisee huomenna 23. joulukuuta yhtiön ensimmäisen taittuvanäyttöisen simpukkapuhelimen, jonka odotetaan olevan haastaja Samsungin suosituksi nousseelle Galaxy Z Flip 3 -puhelimelle. Vain päivää ennen julkaisua Kiinassa on vuodettu video, jossa on esillä Huawei P50 Pocket -puhelimen toimimaton esittelymalli.

Vuotanut video paljastaa Huawei P50 Pocket -puhelimen ainoastaan ulkoapäin, eikä vieläkään nähdä, millainen näyttö sisältä paljastuu. Videolla on esillä ainoastaan musta väriversio ja laite näyttää pitkälti samalta kuin Galaxy Z Flip 3. Huawein logo löytyy takaosasta sekä saranan päältä, ja etuosassa on pyöreä kamera-alue kolmella kameralla ja yhdellä salamalla. Kamera-alueen kaverina on pyöreä näyttöpaneeli.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei P50 Pocket -puhelimen alareunassa on esillä USB-C-liitin, kaiutinritilät ja mikrofoni. Oikeassa kyljessä nähdään äänenvoimakkuuspainikkeet sekä virtapainike, johon on integroituna sormenjälkilukija. Vasemmassa kyljessä on esillä SIM-korttiluukku. Vuotanut video on alapuolella GIF-kuvan muodossa.

Huawei P50 Pocket

Aikaisemmin Huawei P50 Pocket on nähty myös kultaisessa ja valkoisessa väriversiossa. Huawei on mainostanut uutuuspuhelintaan myös globaaleilla sosiaalisen median tileillään, mutta silti laitetta on odotettu pääosin vain Kiinan markkinoille. Nyt kuitenkin Twitter-käyttäjä Snoopy on kertonut Huawei P50 Pocketin tulevan saataville myös Euroopassa. Tarjolle tulee ainoastaan valkoinen väriversio, mutta mitään tarkempaa saatavuudesta ei ole kerrottu. Huawei tuo globaalisti saataville myös Huawei P50 Pron, joten julkaisu voisi tapahtua samalla.

Aikaisempien vuotojen mukaan Huawei P50 Pocket -puhelimen teknisistä tiedoista on saatu varsin hyvä kuva. Tietojen mukaan Huawei P50 Pocket tulee tarjoamaan 6,8 tuuman kokoisen taittuvan sisänäytön ja ulkopuolella pitäisi olla pyöreä 1 tuuman kokoinen toinen näyttö. Pienemmän näytön on tarkoitus toimia muun muassa selfiekuvien ottamiseen pääkameroilla ja se ilmoittaa puheluiden tiedot, kellonajan, sään sekä muita yksinkertaisia tietoja.

Kameroita Huawei P50 Pocketissa pitäisi olla kolme takaosassa, joista pääkamerana toimisi 50 megapikselin tasoinen Sony IMX766 -sensori. Lisäksi puhelimessa odotetaan olevan 13 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 8 megapikselin tasoinen telekamera 3x optisella zoomauksella. Nähtävästi myös sisäpuolelta löytyy yksi kamera, mutta sen tarkkuudesta ei vuoto kerro mitään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista kerrotaan vastaavan Huawein tuorein Kirin 9000 -järjestelmäpiiri, josta ei kuitenkaan 5G-yhteyksiä löydy. Akunkesto on 4100 milliampeeritunnin varassa ja sitä pystytään lataamaan 66 watin teholla USB-C-liittimen kautta. Oikeastaan vielä muita tietoja ei Huawei P50 Pocket -puhelimesta ole vuotanut. Julkaisu tapahtuu kuitenkin jo huomenna, joten pian kaikki tiedot varmistuvat.

Lähde: Weibo (kiinaksi), Twitter (Snoopy)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei