HuaweiYleinen

Huawei-pomo korosti MWC-messujen puheessaan yrityksen jatkavan toimintaansa kansainvälisillä markkinoilla

Huawein kiertävä puheenjohtaja Guo Ping.

Huawei on näkyvästi esillä Barcelonassa Mobile World Congress 2022 -messuilla, vaikka kiinalaisjätillä ei ole tällä hetkellä helppoa kansainvälisillä markkinoilla. Huawei on ollut usean vuoden ajan suurennuslasin alla, sillä Yhdysvallat ja muutama muu maa ovat kieltäneet valmistajan laitteet 5G-verkoissa. Huaweille asetetut rajoitukset ovat myös vaikuttaneet merkittävästi Huawein kuluttajaliiketoimintaan, sillä globaalisti Huawei on lähes kadonnut puhelinmarkkinoilta.

MWC-messuilla Huawei on ollut avoin haastavista ajoistaan, mutta yhtiöllä ei ole aikeita luovuttaa. Tänään pidetyssä tilaisuudessa muun muassa Huawein kiertävä puheenjohtaja Guo Ping on kertonut Huawein jatkavan kansainvälisillä markkinoilla. Hän jopa vaati jättämään politiikan ja puolueellisuuden kokonaan toisarvoiseksi seikaksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Guo Ping sanoi MWC-tilaisuudessa, että hän toivoo ihmisten arvioivan Huaweita sen tuotteiden perusteella, eikä vain yhtiön pääkonttorin sijainnin perusteella. Tilaisuudessa oli vahvasti esillä Huawein tilanne kansainvälisesti, sillä Huawein verkkolaitteet on hävitetty useista eurooppalaisista 5G-verkoista kansalliseen turvallisuuteen vedoten. Ping myös totesi, että ”nähdäkseen tulevaisuuden meidän on katsottava politiikan, puolueellisuuden ja retoriikan yläpuolelle”.

Tilaisuudessa Huawein kiertävä puheenjohtaja Guo Ping vastasi myös ilmoilla olevaan kysymykseen, onko Huawei vetäytymässä kansainvälisiltä markkinoilta.

”Monet ihmiset kysyvät, vetäytyykö Huawei kansainvälisiltä markkinoilta. Vastaus on edelleen ei. Olemme sitoutuneet auttamaan asiakkaitamme, jotka valitsevat meidät saavuttaakseen menestystä liiketoiminnassa”, Guo Ping korosti MWC-messuilla järjestetyssä puheessaan.

MWC-messuilla Huawei on esittelemässä yhtiön edistyneitä verkkoteknologioita, mutta myös innovaatioita kestävän kehityksen osalta. Huawein mukaan yleinen mielipide yritystä kohtaa ei ole kuitenkaan näyttämässä muuttumisen merkkejä, mutta siitä huolimatta yritys tulee lisäämään investointejaan. Huawei tulee Guo Pingin mukaan lisäämään kansainvälisesti merkittävästi investointejaan perusteknologioihin.

Lähde: Huawein tiedote, MWC-puhe

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei