HuaweiYleinen

Huawei-puhelimelle julkaistiin mielenkiintoinen lisäosa – suojakuori mahdollistaa 5G-yhteydet 4G-puhelimessa

Huawein uusi 5G-suojakuori.

Huawein puhelimille on huhuttu kehitettävän jonkinlaista suojakuorta, joka mahdollistaisi 5G-yhteyksien käyttämisen 5G-puhelimissa. Huawei on joutunut viime vuosina julkaisemaan 4G-puhelimia, sillä Yhdysvaltojen asettamat rajoitukset estävät kiinalaisvalmistajaa tuottamasta 5G-puhelimia. Nyt Kiinassa on julkaistu kolmannen osapuolen suojakuori, joka tuo 5G:n jälleen osaksi Huawein puhelimia.

Uusi suojakuori on julkaistu tänään ja se on saatavilla ainakin aluksi vain Huawei P50 Prolle. Kyseessä kerrotaan olevan maailman ensimmäinen suojakuori, joka pystyy muuttamaan 4G-puhelimen 5G-laitteeksi sekunneissa eSIM-tekniikan avulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suojakuoren on kehittänyt kiinalainen verkkolaitevalmistaja Soyealink, eli käytännössä Huawei itse. Soyealink myy myös Suomessa Huawein kehittämiä tuotteita omalla brändillään, joten kyseessä on yritys, jonka kautta Huawei kiertää Yhdysvaltojen asettamia rajoituksia. Uusi suojakuori maksaa Kiinassa 799 juania, eli noin 113 euroa. 5G-kuoren on määrä tulla myyntiin kesäkuun alussa.

Suojakuoren mitoiksi on ilmoitettu 164,5 x 75 x 14,2 millimetriä ja painoa on 52 grammaa. Suojakuoreen on saatu sisälle 1,35 GHz:n kaksiytiminen piiri, jonka ansiosta tuettuna on 5G-sub 6 (NSA ja SA) -taajuudet. Valmistajan mukaan SA-verkoissa tuettuna on taajuusalueet N1, N3, N41, N77/78, N79, N28 ja NSA-versioissa vastaavasti taajuusalueet B3 + N41, B3 + N78, B3 + N79, B1 + N78, B39 + N41, B41 + N79, B39 + N79, B5 + N78, B8 + N78.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5G-suojakuori on väritykseltään yksinkertaisen harmaa ja siinä käytetään PU-materiaalia. Suojakuori on rakennettu osaksi Huawein ekosysteemiä, joten sitä hallitaan muun muassa Huawei AI Life -sovelluksen kautta. Sovelluksesta voidaan määrittää eSIM-kortit ja aktivoida 5G-yhteydet Huawei P50 Prossa. Suojakuoressa on myös oma latausportti, joka tukee pikalatausta.

Huawei P50 Prolle suunniteltu suojakuori on suunnattu vain Kiinan markkinoille, eikä sitä todennäköisesti nähdä globaalisti myynnissä. Raporttien mukaan Huawei tulee tarjoamaan vastaavaa suojakuorta myöhemmin tänä vuonna myös Mate 40-, Nova 9-, Nova 10- ja Mate 50 -sarjan älypuhelimille 5G-yhteyksien tarjoamiseksi kuluttajille.

Lähde: Soyealink (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei