HuaweiYleinen

Huawei Pura 70 -puhelimissa on uusi Kirin 9010 -järjestelmäpiiri – tuo mukanaan 5G-tuen ja aikaisempaa paremman suorituskyvyn

Huawei Pura 70 Ultra

Huawein uudet Pura 70 -sarjan lippulaivapuhelimet julkaistiin tänään Kiinassa, ja kyseessä on ollut yhdet odotetuimmista laitteista alkuvuoden aikana. Huawei on panostanut erityisesti kameroihin ja vahvoihin tekniikoihin, mutta järjestelmäpiirin osalta kiinalaisvalmistaja ei ollut kovinkaan avoin.

Nyt laitteet ovat päätyneet ensimmäisten kuluttajien käsiin, joten järjestelmäpiiristä on saatu lisää tietoja. Kaikissa Huawei Pura 70 -sarjan laitteissa on nähtävästi Huawein itse kehittämä Kirin 9010 -järjestelmäpiiri. Viime vuonna julkaistuissa Mate60-sarjan laitteissa nähtiin Kirin 9000s -piiri, joten uudempi versio on nähtävästi hieman parempi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Pura 70 -sarjan laitteissa on Kirin 9010 -järjestelmäpiiri.

Muun muassa Geekbench 6 -suorituskykytestin mukaan Kirin 9010 saavutti yhden ytimen testissä 1442 pistettä, joka vastaa esimerkiksi Qualcommin muutaman vuoden takaista Snapdragon 888 -piiriä. Lisäksi tulos on noin 11 prosenttia parempi kuin Kirin 9000S -piirin kohdalla. Vastaavasti monen ytimen testissä saavutettiin 4471 pistettä, joka vastaa Snapdragon 7+ Gen 2 -piiriä ja on noin 8,5 prosenttia parempi kuin Kirin 9000S -piirissä.

Huawei on siis saanut suorituskykyä viilattua hieman parempaan suuntaan, vaikka mistään mullistavista luvuista ei puhutakaan. Suorituskykytesteissä piirissä kerrotaan olevan jopa 12 ydintä, mutta nähtävästi kyseessä on kahdeksanytiminen ratkaisu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kirin 9010 -järjestelmäpiirin tiedetään koostuvan yhdestä 2,3 GHz:n tehokkaimmasta ytimestä, kolmesta 2,18 GHz:n taajuudella toimivasta ytimestä sekä neljästä virtapihimmästä 1,55 GHz:n kellotaajuudella toimivasta ytimestä. Nähtävästi grafiikkaprosessorina toimii Maleoon 910, joka on sama kuin Kirin 9000s -piirissä.

Huawei ei ole päässyt Kirin 9010 -piirin kanssa kilpailijoiden lippulaivojen tasolle, jonka taustalla on Yhdysvaltojen asettamat rajoitteet. Nämä vaikuttavat Huawein tuotantoprosesseihin. Huawei on kuitenkin saanut mukaan tuen 5G-yhteyksille, joita Yhdysvallat yrittivät estää.

Lisätietoja Huawei Pura 70 -puhelimista voi käydä lukemassa aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Lähde: Mydrivers.om (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei