SonyYleinen

Sony vahvisti Xperia Special Event -tapahtuman ajankohdan – Nähdäänkö uusia Xperia-puhelimia 17. toukokuuta?

Sony on vahvistanut virallisilla sosiaalisen median tileillänsä järjestävänsä ainakin Japanissa 17. toukokuuta Xperia Special Event -tapahtuman. Sony ei suoraan vahvista kyseessä olevan uusien Xperia-puhelimien julkaisu, mutta puhelimien julkaisu olisi hyvin loogista.

Viime vuonna Sony esitteli Xperia 1 V -puhelimen 11. toukokuuta, joten ajankohta olisi hyvin looginen uuden Xperia 1 VI -puhelimen julkaisulle. Vuodoissa on nähty erityisesti Xperia 1 VI -puhelin, mutta samaan aikaan Sony voi esitellä myös muita uusia Xperia-tuotteita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Aikaisemmin huhtikuussa nettiin vuodettiin CAD-mallinnukseen perustuvia kuvia tulevasta puhelimesta. Xperia 1 VI -puhelimen mitoiksi on ilmoitettu vuodon yhteydessä 161,9 x 74,5 x 8,4 millimetriä, eli laite on totuttua leveämpi sekä lyhyempi. Vertailun vuoksi viime vuonna esitellyn Xperia 1 V:n mitat ovat 165 x 71 x 8,3 millimetriä.

Vuotokuvista paljastuu puhelimen 6,7-tuumainen näyttö, jonka ylä- sekä alalaidassa on suhteellisen paksut reunat. Kuten aiemmin on uutisoitu, niin puhelimen kuvasuhde olisi muuttumassa Sonylle tutusta 21:9-kuvasuhteesta perinteisempään 19,5:9-kuvasuhteeseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sony Xperia 1 VI

Paksun yläreunan ansiosta Sonyn ei tarvitse sijoittaa selfiekameraa näyttöön tehtyyn erilliseen reikään, vaan se on sijoitettu yläreunan kaistaleeseen. Yläreunasta löytyy myös toinen puhelimen kaiuttimista, kun toinen on sijoitettu vastaavalla tavalla näytön alapuolelle.

Puhelimen takapuoli on hyvin pelkistetty. Xperia 1 VI:stä löytyy kolme kameraa, jotka on sijoitettu allekkain vasempaan reunaan. Kamera-alue on hieman kohollaan muusta rungosta. Kohoumaan on kamerasensoreiden lisäksi sijoitettuna mikrofoni sekä LED-salamavalo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sony Xperia 1 VI

Aiemmin vuotaneiden teknisten tietojen osalta Sony Xperia 1 VI:stä löytyisi sama kameravarustelu kuin Xperia 1 V -puhelimesta. Mukana olisi siis 48 megapikselin pääkamera, 12 megapikselin telekamera sekä 12 megapikselin ultralaajakuvakamera. Selfiekameran tarkkuus olisi 23 megapikseliä.

Sony olisi näytön osalta luopumassa 4K-tarkkuudesta ja sen tilalla olisi yleisesti käytössä oleva 2K-tarkkuus. RAM-muistia puhelimesta löytynee aiemman 12 gigatavun sijaan enimmillään 16 gigatavua.

Lähde: Sony

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony