AndroidHonorHuaweiYleinen

Huawei toimittanut jo yli 100 miljoonaa älypuhelinta tänä vuonna

logo-huaweiHuawei on paljastanut eilen Kiinassa, että yhtiö on toimittanut tänä vuonna jo yli 100 miljoonaa älypuhelinta maailmanlaajuisesti. Luku on merkittävä, sillä viime vuonna Huawei toimitti myös reilut 100 miljoonaa puhelinta, mutta tänä vuonna lukema tulee nousemaan entisestään, koska vuotta 2016 on jäljellä vielä kaksi ja puoli kuukautta.

Huaweilla on taskussaan varsinainen menestystarina, sillä yhtiön ensimmäinen älypuhelin julkaistiin vuonna 2010 ja samana vuonna Huawei ilmoitti myyneensä 3 miljoonaa puhelinta ja vuonna 2014 lukema oli noussut 68 miljoonaan myytyyn puhelimeen. Viime vuonna Huawei ylitti 100 miljoonaan rajan ja tänä vuonna lukema on vieläkin suurempi.

Huawei on aikaisemmin jo kehuskellut myyneensä yli 6 miljoonaa Huawei P9 -lippulaivapuhelinta ja yli 1.5 miljoonaa Honor 8 -puhelinta. Huaweilta odotetaan tänä vuonna vielä lisää uusi älypuhelimia, jotka saattavat vaikuttaa hyvinkin positiivisesti yhtiön myytyjen puhelinten määrään. Esimerkiksi Huaweilta odotetaan uutta Mate 9 -puhelinta julkaistavaksi jo ensi kuussa, mutta Suomen medioiden on annettu ymmärtää, että 3.11 pidettävät lehdistötilaisuus Saksassa on enemmänkin viestinnällinen kuin tuotejulkistuksiin liittyvä tapahtuma. Voi siis hyvinkin olla mahdollista, että Huawei Mate 9 ei tulla vielä julkaisemaan tai sitten kyseinen puhelin ei tule lainkaan Suomessa myyntiin.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android