HuaweiYleinen

Huawei vahvistaa asemaansa tietokonemarkkinoilla – esitteli uusia läppäreitä, näyttöjä, pöytäkoneita ja tulostimen

Huawei on laajentanut läsnäoloaan uusissa tuotekategorioissa älypuhelinliiketoiminnan hankaluuksien takia. Yksi uusista kategorioista on tietokoneet ja oheislaitteet. Huaweilla on ollut jo vuosia kannettavia tietokoneita, mutta hiljattain on nähty myös uusia pöytäkoneita ja näyttöjä. Huawei on nyt julkaissut kotimarkkinoillaan monta uutta tuotetta tähän kategoriaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kiinassa on esitelty uudet MateBook 13s- ja MateBook 14s -läppärit, jotka ovat pieniä päivityksiä verrattuna aikaisempiin versioihin. Suurin uudistus läppäreissä on Huawei App Engine, jonka avulla käyttäjät voivat suorittaa tietokoneissaan Android-sovelluksia. Käyttöjärjestelmänä tietokoneissa on edelleen Windows 10, mutta Windows 11 on tulossa niihin päivityksenä myöhemmin.

Huawei MateBook 13s

MateBook 13s on vain 1,32 kilogrammaa painava ja MateBook 14s painaa vain 1,43 kilogramma. Muotoilun ytimessä on ollut keveys sekä ohuus, mutta myös tyylikkäät värit. Huawei tarjoaa uutuuslaitteita vihreässä, harmaassa ja hopeassa värissä. Molemmissa tietokoneissa Huawei käyttää 11. sukupolven Intel Core i7- tai Core i5 -prosessoreita, joiden kaverina on 16 gigatavua RAM-muistia sekä 512 tai 1000 gigatavua tallennustilaa.

Huawei MateBook 14s

Lisäksi Huawei on varustellut MateBook 14s -mallin nimensäkin mukaisesti 14,4 tuuman LPTS-kosketusnäytöllä ja MateBook 13s tarjoaa 13,4 tuuman näytön. Tarkkuus näytöissä on 2520 x 1680 pikseliä, kirkkaus on 400 nitiä, kuvasuhde on 3:2 sekä tuettuna ovat 60 ja 90 hertsin virkistystaajuudet. Akunkesto on 60 Wh akkujen varassa ja tuettuna on pikalataus. Etukameran Huawei on tuonut näytön yläpuolelle ja siinä on tuki myös kasvojentunnistukselle. Äänentoisto on stereokaiuttimien varassa.

Kiinassa molemmat MateBook 13s ja 14s maksavat edullisimmillaan 6999 juania, eli noin 920 euroa.

Huawei MateStation X

Huawei on esitellyt myös MateStation X -pöytätietokoneen, joka on toteutettuna all-in-one-ratkaisulla. Laitteessa on siis näyttö ja tietokone samassa paketissa, jollaista ei ole Huaweilta koskaan aikaisemmin nähty. Huawei pyrkii haastamaan MateStation X -tietokoneella Applen iMacin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

MateStation X tarjoaa kookkaan 28,2 tuuman IPS-näyttöpaneelin, jossa on 3:2-kuvasuhde, 4K-tarkkuus sekä 178 asteen katselukulmat. Näytössä on myös kosketustuki, joten sitä voidaan ohjata sormillakin. Tehoista on vastaamassa 7 nanometrin AMD Ryzen prosessorit (Ryzen 5 5600H tai Ryzen 7 5800H), joiden kaverina on 16 gigatavua RAM-muistia sekä 512 gigatavua tallennustilaa.

Äänentoisto on tietokoneessa kahden 5W kaiuttimen varassa, mutta mukana on myös yksi 10W bassokaiutin. Kaiuttimien ääni on myöskin viritetty yhteistyössä Diavletin kanssa. MateStation X on varusteltuna neljällä mikrofonilla. Käyttöjärjestelmänä toimii Windows 10 Home Edition ja esiasennettuna on Huawei Share sekä PC Manager.

Kiinassa Huawei tarjoaa MateStation X -tietokonetta edullisimmillaan 9999 juanin hintaan, joka tarkoittaa noin 1313 euroa. Tietokoneesta on myös kaksi väriversiota, jotka ovat valkoinen ja harmaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei MateStation S

Huawei on nyt päivittänyt myös MateStation S -tietokonetta, joka julkaistiin alun perin jo vuoden 2020 lopulla. Huawei on laittanut tietokoneen sisälle uudemman Ryzen 5 4600G -prosessorin ja mukana on myös 8 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua tallennustilaa. Hintaa MateStation S -tietokoneella on Kiinassa edullisimmillaan 3899 juania, eli noin 512 euroa.

Huawei MateView GT 27″

Uutuudet eivät lopu siihen, sillä Huawei on esitellyt Kiinassa myös pienemmän 27 tuuman version MateView GT -pelinäytöstään. Aikaisemmin MateView GT oli saatavilla ainoastaan 34 tuumaisessa versiossa, mutta nyt samat ominaisuudet on tuotu pienempään kokoon.

Kyseessä on edelleen kaartuva LCD-näyttö, jossa on 2560 x 1440 pikselin tarkkuus ja 165 hertsin virkistystaajuus. Näyttö tarjoaa 16:9-kuvasuhteen ja siinä on 350 nitin kirkkaus. MateView GT -näytöstä on olemassa kaksi versiota, joista toisessa on erilliset kaiuttimet, jotka tuottavat hyvän äänenlaadun.

Kiinassa Huawei myy MateView GT 27″ -näyttöä edullisimmillaan 2099 juanin hintaan, joka on 275 euroa.

Huawei Wireless Mouse GT ja hiirimatto

Pelihenkisellä teemalla jatkettaessa Huawei esitteli myös Wireless Mouse GT -hiiren sekä sitä varten langattoman latausalustan, joka toimii samalla hiirimattona. Huawei Wireless Mouse GT on varusteltuna RGB-valaistuksella, pitkällä akunkestolla sekä langattomalla latauksella. Huawein mukaan pelihiiri tarjoaa korkean tarkkuuden sekä kattavat painikkeet.

Kiinassa Huawei Wireless Mouse GT -hiiri maksaa 599 juania sekä hiirimatto vastaavasti 399 juania. Hinnat ovat suoraan muunnettuina 79 euroa sekä 52 euroa.

Huawei PixLab X1 -tulostin

Huawei on laajentanut lisäksi tulostimien kategoriaan uudella Huawei PixLab X1 -lasertulostimella. Uutuustulostin tarjoaa Huaweille tuttuun tapaan monipuolisia älykkäitä ominaisuuksia ja siinä on HarmonyOS-käyttöjärjestelmä.

Huawei PixLab X1 tukee muun muassa etätulostusta, kaksipuolista tulostusta sekä nopeaa tulostusta. Laite pystyy tulostamaan jopa 28 sivua minuutissa. Tulostin on yhteensopiva Huawein ekosysteemin kanssa, joten tulostinta voidaan ohjata helposti tietokoneella, tabletilla tai esimerkiksi puhelimella. Huawei on kertonut tulostimen ytimessä olevan myös tyylikäs ja puhdas muotoilu.

Kiinassa uusi Huawei PixLab X1 -tulostin maksaa 1899 juania, eli noin 249 euroa.

Lähde: Huawei (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei