HuaweiYleinen

Huawein kehittämällä HarmonyOS 2 -käyttöjärjestelmällä on jo yli 100 miljoonaa käyttäjää

Huawei on kehittänyt kovaa tahtia eteenpäin yhtiön omaa HarmonyOS-käyttöjärjestelmää, joka on luotu haastamaan Googlen Android ja Applen iOS. Elokuun lopulla Huawei ilmoitti käyttöjärjestelmän keränneen jo yli 70 miljoonaa käyttäjää, mutta kahdessa viikossa HarmonyOS on aktivoitu jälleen 30 miljoonassa laitteessa.

Nyt Huawei on ylittänyt 100 miljoonan aktivoidun HarmonyOS 2 -laitteen rajan. Huawei on päivittänyt jo yli 100 eri Huawei- ja Honor-puhelinta HarmonyOS-versioon, vaikka aikaisemmin kaikki puhelimet tarjosivat Android-käyttöjärjestelmän. Huawein mukaan joka sekunti noin 8 käyttäjää ottaa HarmonyOS-käyttöjärjestelmän käyttöönsä. Toistaiseksi HarmonyOS 2 on saatavilla puhelimille laajasti vain Huawein kotimarkkinoilla Kiinassa, mutta globaalisti sitä ei ole vielä tuotu tarjolle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Globaaleilla markkinoilla HarmonyOS löytyy vain tableteista, älytelevisioista sekä älykelloista, ja Suomessa ensimmäiset käyttöjärjestelmään perustuvat laitteet olivat Huawei Watch 3 ja Watch 3 Pro. Suomessa on odotettavissa myyntiin myös Huawein älytelevisioita HarmonyOS-käyttöjärjestelmällä, mutta myös muut tuotekategoriat tulevat todennäköisesti myyntiin myös Kiinan ulkopuolella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi HarmonyOS-käyttöjärjestelmä tukee monipuolisesti erilaisia tuotteita, kuten älypuhelimia, älykaiuttimia, tietokoneita, älykelloja, langattomia kuulokkeita, autoja sekä tabletteja. Tableteilla ja puhelimilla se perustuu pitkälti Googlen avoimen lähdekoodin Androidiin, mutta mukaan on tuotu Huawein omia teknologioita ja toteutuksia. Huawein mukaan HarmonyOS on mikrokerneliin perustuva käyttöjärjestelmä.

Lähde: Twitter (Huawei)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei