AndroidHuaweiMWC

Huawei Watch 2 julkaistiin Barcelonassa – Suomeen saapumisesta ei tietoa

Kerroimme eilen, että Huawei julkaisi uudet Huawei P10- ja Huawei P10 Plus -huippupuhelimet. Samaisessa tilaisuudessa esiteltiin myös täysin uusi Huawei Watch 2 -kellomallisto. Mallistoon kuuluu sporttinen ja klassinen versio.

Huawei Watch 2:n muotoilu on ammennettu alkuperäisestä Huawei Watch-kellosta. Uutuuskellon sisuksista löytyy Qualcommin Snapdragon Wear 2100 -prosessori. Kellon käyttäjä pystyy vastaanottamaan viestejä tai soittamaan puheluja ilman älypuhelinta, sillä kellossa on sisäänrakennettu GPS-siru sekä integroitu antenni, joka tukee 4G-, GPS-, Wi-Fi-, Bluetooth- ja NFC-yhteyksiä.  VoLTE-tuki ja kaksoismikrofoniratkaisu puolestaan parantavat puhelujen kuuluvuutta. Käyttöliittymänä kellossa on uusi Android Wear 2.0, mikä mahdollistaa kellon käytettävyyden sekä Android- että iOS-laitteiden kanssa. Kellosta on saatavissa sekä SIM- että eSIM-versio.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kellossa on myös sisäänrakennettuna sensorit, jotka vastaavat kattavasta tiedonkeruusta. Kello mittaa muun muassa etäisyyden, matkan pituuden, nopeuden, sykkeen, sykkeen vaihteluvälin, kalorikulutuksen ja askeleet. Huawei Watch 2 lähettää käyttäjälleen oikea-aikaista tietoa etäisyydestä, tavoitteen mukaisesta etenemisestä sekä varoittaa liian korkeasta sykkeestä. Riippuen treeniohjelmasta kello voi myös dynaamisesti ohjata käyttäjäänsä hiljentämään tai nopeuttamaan vauhtia ohjelmassa pysymiseksi. Kello laskee jokaisen juoksun jälkeen hapenottokykyä kuvaavan VO2max-luvun perustuen GPS- ja syketietoihin sekä kertoo treenin vaikutuksista ja ehdotetun palautusajan.

Kellon akun luvataan kestävän monessa menossa optimoidun akkuteknologian vuoksi. Kellon akku kestää normaalikäytössä kaksi päivää, 10 tuntia treenausta ja peräti 3 viikkoa tavallisessa kellon käyttömoodissa.

Huawei esitteli myös premium-brändi Porsche Design Huawei -älykellon. Siinä yhdistyy laadukas muotoilu sekä viimeisimmät älykellogenren innovaatiot. Älykello on Porsche Designin ensimmäinen kelloyhteistyö.

“Teknologian todellinen funktio tässä ajassa on auttaa meitä arjessamme. Halusimme luoda kellon niille, jotka tahtovat kokeilla rajojaan ja silti pysyä yhteydessä ympäröivän maailman kanssa. Tämän kellon myötä et tarvitse enää puhelintasi niin paljoa. Voit hyvin mennä juoksemaan tai pyöräilemään tietäen, että kaikki tärkeimmät toiminnot kulkevat ranteessasi mukanasi. Uutuuskello tuo mielenrauhaa, kun tiedät, että tärkeät viestit tavoittavat sinut. Terveys ja hyvinvointi ovat tärkeitä arvoja tämän päivän kuluttajalle, mutta perinteiset seurantalaitteet ovat usein monimutkaisia käyttää ja jäävät helposti pölyttymään kaapin pohjalle ensi-innostuksen jälkeen. Olemme halunneet tuoda mahdollisimman monen ulottuville viimeisintä teknologiaa tyylikkäässä ja älykkäässä laitteessa, joka ei vain auta huolehtimaan terveydestä vaan myös helpottaa arkea”, totesi Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön johtaja Richard Yu kellon julkistustilaisuudessa.

Huawein uusi älykello saapuu myyntiin maaliskuussa Espanjassa, Ranskassa, Portugalissa, Italiassa ja Saksassa sekä Kiinassa. Hintaa uutuuskellolla on 329 euroa, mutta Suomen markkinoille saapumista ei ole vielä vahvistettu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Watch 2:n tärkeimmät tiedot:

  • Suoritin: Qualcomm Snapdragon Wear 2100 -järjestelmäpiiri
  • Näyttö: 1,2 tuuman AMOLED-näyttö, 390 x 390 pikseliä, Gorilla Glass
  • Muisti: 4Gt ROM/ 768 Mt RAM
  • Akku: 420 mAh
  • Käyttöjärjestelmä: Android Wear 2.0
  • Mitat: 48.9 x 45 x 12.6 mm
  • Paino: 40 g
  • Muuta: IP68 vesi- ja pölytiivis / 4G, GPS, Wi-Fi, Bluetooth ja NFC

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android