HuaweiYleinen

Huawei Watch GT 3 Pro sai tuen EKG-mittaukselle myös Suomessa – Huaweille vihdoin vaadittu CE-sertifikaatti

Huawei Watch GT 3 Pron EKG-toiminto.

Huawei on ilmoittanut, että yhtiön tuoreimmat älykellot Watch GT 3 Pro sekä Watch D ovat saaneet CE-sertifikaatin Huawei EKG -sovellukselle. Tämän myötä Huawei pystyy ottamaan käyttöön älykellojen ominaisuuksia, jotka ovat olleet aikaisemmin saatavilla pääasiassa vain Aasian markkinoilla.

Tästä päivästä lähtien Watch GT 3 Pro- ja Watch D -älykellojen käyttäjät Euroopassa voivat käyttää kellojen EKG-toimintoa. Kelloilla voidaan suorittaa nyt lääketieteellisen tason EKG-mittauksia sydämestä, jolloin käyttäjät voivat seurata helposti sydämen rytmiään ja toimia proaktiivisesti välttääkseen sydämen terveysriskit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

CE-sertifikaatin ansiosta Huawei EKG -sovellus on saanut hyväksynnän merkkinoille pääsemiseksi yhteensä 33 Euroopan maassa. Euroopan ohella EKG on otettu käyttöön muissakin maissa, joita ovat muun muassa Kiina, Kolumbia Thaimaa sekä Uusi-Seelanti.

Suomessakin toiminto on otettu käyttöön. Huawei Watch GT 3 Prossa täytyy olla uusin HarmonyOS 2.1.0.399 -päivitys ja Huawei Health -sovelluksen versio täytyy olla 12.1.7.310. Jos käytössä on nämä versiot, niin EKG-sovellus löytyy Huawei Health -sovelluksesta. Toiminnon aktivoinnin jälkeen sovellus siirtyy myös kelloon, josta sitä voidaan käyttää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Watch GT 3 Pron uusittu EKG-anturi pystyy Huawein mukaan tallentamaan reaaliaikaista analyysiä käyttäjän sinusrytmistä ja eteisvärinästä. Monien muiden terveysongelmien ohella EKG-ominaisuus voi auttaa käyttäjiä tunnistamaan epäsäännölliset sydämen rytmit, jotka hoitamatta jättämisestä voivat johtaa aivohalvaukseen.

EKG vaatii toimiakseen tuoreimman päivityksen ja EKG-sovelluksen kelloon. Tämän jälkeen EKG pystytään helposti mittaamaan koskettamalla sivulla olevaa elektrodia 30 sekunnin ajan, jonka jälkeen reaaliaikainen tulos voidaan näyttää kellossa. Kellossa olevat PPG-anturit voivat antaa käyttäjille mahdollisuuden seuloa arterioskleroosia, ja kellon räätälöidyt terveysvinkit voivat neuvoa parantamaan sydän- ja verisuoniterveyttä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Watch D tarjoaa pitkälti samat toiminnot kuin Huawei Watch GT 3 Pro. Huawei on nyt saanut kelloon Euroopassa samaisen CE-sertifikaatin EKG-toiminnollisuudelle, mutta kello tukee nyt myös tarkkaa verenpaineen mittausta. Huawei Watch D ei ole toistaiseksi saatavilla Suomessa.

Lähde: Huawein tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei