HuaweiYleinen

Huaweilta yllätysjulkaisu: Huipputason Mate60 Pro tuotiin myyntiin – Erikoisuutena tuki satelliittipuheluille

Huawei Mate60 Pro

Huawei on tuonut tänään hieman yllättäen myyntiin uuden Mate60 Pro -älypuhelimen, jolle ei ole järjestetty mitään suurempaa julkaisua. Huawei on kertonut Mate-malliston puhelimia olevan toimitetun yli 100 miljoonaa kappaletta, jonka ansiosta yritys päätti antaa kuluttajille mahdollisuuden kokea historian tehokkaimman Mate-puhelimen etukäteen.

Mate60 Pro on tuotu myyntiin 12 + 512 gigatavun muistiversiossa 6999 juanin hintaan. Suoraan muunnettuna hinta on 888 euroa. Puhelimesta on saatavilla neljä väriversiota, jotka ovat vihreä, hopea, violetti sekä musta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uutuuspuhelimessa on Mate-mallistolle ikoninen muotoilu, jossa on kookas pyöreä kamera-alue takaosassa. Tällä kertaa mukana on myös uusi kaksisävyinen toteutus, joka tuo mukanaan näyttävyyttä tekonahan sekä lasin yhdistelmänä. Puhelimeen on saatu myös toisen sukupolven Kunlun Glass -lasipinta, jonka luvataan kaksinkertaistavan pudotuskestävyyden.

Puhelimen on kerrottu olevan IP68-luokituksen mukaisesti vedenkestävä. Mate60 Pron mitoiksi on kerrottu 163,65 x 79 x 8,1 millimetriä ja painoksi 225 grammaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei kertoo tehneensä läpimurron satelliittiviestinnässä. Huawei Mate60 Pro on maailman ensimmäinen satelliittipuheluita tukevat massamarkkinoille suunnattu puhelin. Aikaisemmin satelliittiyhteydet puhelimissa ovat rajoittuneet hätäviestintään tai kaksisuuntaiseen viestintään.

Mate60 Prossa on 6,82 tuuman kokoinen OLED-näyttöpaneeli, jossa on 2720 x 1260 pikselin tarkkuus sekä 1-120 hertsin virkistystaajuus. Näytössä ei on kolme reikää etukameraa sekä muita sensoreita varten.

Huawei ei ole vielä vahvistanut puhelimessa käytettävää järjestelmäpiiriä. Netissä leviävien kuvien mukaan puhelimessa olisi Kirin 9000s -järjestelmäpiiri. Varmaa on kuitenkin se, että nyt myyntiin tuotu malli tukee korkeintaan 4G-yhteyksiä.

RAM-muistia on 12 gigatavun verran ja sisäistä tallennustilaa on 256 tai 512 gigatavua sekä tarjolla on myös 1 teratavun malli. Tuettuna on myös nano-muistikortti aina 256 gigatavuun asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Takaosassa on kolmoiskamera, jossa tärkein on 50 megapikselin pääkamera. Siinä on muuttuva f/1.4-f/4.0-aukko sekä optinen kuvanvakautus. Toinen kameroista on 12 megapikselin ultralaajakulmakamera f/2.2-aukolla. Viimeinen kameroista on 48 megapikselin ultramakro-telekamera, jossa on f/3.0-aukko sekä optinen kuvanvakautus. Se tukee 3,5-kertaista optista zoomia sekä 100-kertaista digitaalista zoomia.

Etuosaan on tuotu 13 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera, jossa on f/2.4-aukko. Sen rinnalla on myös 3D-syvyyttä mittaava kamera.

Mate60 Prossa on 5000 milliampeeritunnin akku, joka tukee 88 watin langallista latausta. Tuettuna on myös 50 watin langaton lataus sekä 20 watin käänteinen langaton lataus. Puhelimessa on tuki Wi-Fi 6- ja Bluetooth 5.2 -yhteyksille. Käyttöjärjestelmänä on HarmonyOS 4.0.

Huawei ei ole vielä antanut tarkkaa tietoa puhelimen virallisesta julkaisuajasta. Raporttien mukaan Huawei on saattanut säästää 5G-versioiden julkaisun myöhemmäksi, jonka takia nyt 4G-malli tuotiin myyntiin nopeammalla aikataululla.

Lähde: Huawei Mate60 Pro -tuotesivu (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Optinen kuvanvakaus?
    Yritä edes ymmärtää
    mitä kirjoitat? Ehkä tarkoitat OIS,jos niin ,niin kirjoita ois ,3 axelinen vai 5 axellinen.
    Thanks.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei