HuaweiYleinen

Huawein mielenkiintoinen Watch D -älykello Eurooppaan 449 euron hinnalla – varusteltu tarkalla verenpaineen mittauksella ja EKG-tuella

Huawei Watch D

Huawei on esitellyt tänään Euroopan markkinoille uuden Huawei Watch D -älykellon, joka kuuluu yhtiön niin sanottuun care-mallistoon. Älykello julkaistiin jo Kiinassa viime joulukuussa, mutta nyt Huawei haluaa tarjota hieman erilaista toteutusta myös globaaleille käyttäjille. Älykellon erikoisuus on tarkka verenpaineen mittaus.

Uutuuskellon rakenteessa Huawei hyödyntää alumiinia ja yleismuotoilu on neliömäinen. Rakenteellisesti Huawei Watch D on IP68-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestävä. Kellosta on kaksi väriversiota, jotka ovat klassinen musta ja tyylikäs harmaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kellossa on kerrottu olevan 1,64 tuuman AMOLED-näyttöpaneeli, jossa on 456 x 280 pikselin tarkkuus. Huawei on laittanut Watch D -kelloon useita antureita, joita ovat optinen sykeanturi, lämpöanturi, ALS-sensori sekä EKG-anturi. Huawei on ilmoittanut laitteen mitoiksi 51 x 38 x 13,6 millimetriä ja painoa on 40,9 grammaa. Kello tukee Android-, iOS- ja HarmonyOS -puhelimia.

Huawei Watch D -älykellon yksi suurimmista myyntivalteista on tuki verenpaineen mittaukselle sekä EKG-sydenfilmin mittaamiselle. Huawei hyödyntää kellossa mikroilmapumppuja, ilmatyynyjä ja muita erikoisrakenteita, jotka mahdollistavat aikaisempaa luotettavamman mittaustarkkuuden. Huawein mukaan verenpaineen mittaamisen virhemarginaali on ainoastaan 3 mmHg. Kellon mukana toimitetaan eri kokoisia rannekkeita sekä ilmatyynyjä, joiden asettaminen oikein mahdollistaa tarkemman tuloksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Verenpaineen mittaamisessa käytetään hyödyksi Huawei TruBP -algoritmia, jonka avulla pystytään tarjoamaan mittausapua. Algoritmi tunnistaa muun muassa epänormaalit mittausasennot ja ohjaa tämän myötä oikeampaan käyttöön. Kello osaa myös älykkäästi muistuttaa käyttäjäänsä veren paineen mittaamisesta. Huawein mukaan tulokset mittauksesta saadaan vain yhdessä minuutissa.

Kellossa on sisäänrakennettuna myös EKG-anturimoduuli, joka tukee EKG-signaalien keräämistä ja sen avulla kello pystyy tuottamaan reaaliaikaisia raportteja sydämen terveydestä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei on laittanut kelloon yli 70 urheilutilaa ja akunkesto on 7 päivää tyypillisessä käytössä. Kelloa voidaan ladata kätevästi langattomalla latauksella. Tuettuna on Huawein muistakin älykelloista tuttuja ominaisuuksia, kuten veren happipitoisuuden mittaus, unen seuranta, stressin mittaaminen sekä kehonlämpötilan mittaaminen.

Euroopassa Huawei Watch D tulee myyntiin 449 euron hintaan. Toistaiseksi Huawei ei ole ilmoittanut kellon olevan tulossa tarjolle Suomessa.

Lähde: Huawei

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei