HuaweiYleinen

Huawein tuleva kameramonsteri taltioitiin ensimmäiseen live-vuotokuvaan

Tässä kuvassa väitetään komeilevan Huawei Mate 50.

Huawei Mate 50 -puhelimet ovat yksi kiehtovimmista, mutta samalla ei kuitenkaan niin mielenkiintoisimmista laitteista, joita julkaistaan syksyn aikana. Mate 50 -sarja julkaistaan 6. syyskuuta Kiinassa, mutta Huawein ongelmien takia puhelimia tuskin tullaan julkaisemaan kovinkaan laajasti tai edes Suomessa.

Uutta on kuitenkin Huaweilta tulossa puhelinrintamalla – ja tietysti kaikkia kiinnostaa, mitä puhelinmarkkinan ykköspaikalla hetken komeillut kiinalaisvalmistaja on tällä kertaa keksinyt. Mate 50 -puhelimesta on vuodettu nettiin nyt ensimmäinen live-vuotokuva, joka paljastaa laitteen tärkeimmät myyntivaltit, jotka ovat kamerat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuotokuvassa puhelin on edelleen niin sanotussa prototyyppikuoressa, joka estää laitteen oman muotoilun vuotamisen etukäteen. Kuoresta on kuitenkin avattu kamerakansi, joten kameroista on saatu kuva. Mate 50 tulee tarjoamaan neljä kamerasensoria takaosassa, jotka ovat huhujen mukaan 50 megapikselin pääkamera, 64 megapikselin periskooppikamera, 13 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 50 megapikselin neljäs kamera.

Pääkamera on kuvassa oikeassa yläkulmassa, josta saadaan vahvistus myös huhuttuun ominaisuuteen. Kameran aukossa on niin sanotut ”siivet”, joilla pystytään muuttamaan aukon kokoa. Kyseessä on älypuhelimissa harvinainen tekniikka, mutta se on nähty esimerkiksi Sony Xperia Pro-I -kamerapuhelimessa sekä Samsungin vanhoissa Galaxy S -sarjan malleissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tältä saattaa Huawei Mate 50 lopulta näyttää.

 

Periskooppikameran huhutaan tarjoavan 3,5x optisen zoomauksen ja tukevan 100x digitaalista zoomausta. Yksi kameroista saattaa olla joko Huaweille tyypillinen mustavalkokamera tai sitten se ei ole edes kamera. Kyseessä voi olla esimerkiksi lasertarkennus.

Huaweilta odotetaan Mate 50 -puhelimen rinnalla myös Mate 50 Pro- ja Mate 50 RS -malleja, mutta samalla saatetaan nähdä myös edullisempi Mate 50e -puhelin. Mihinkään puhelimista ei odoteta tukea 5G-verkoille, vaan niissä on 4G-yhteydet ja Huawein oma Android-pohjainen HarmonyOS-käyttöjärjestelmä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Odotettavasti Huawei hyödyntää puhelimissa vain Qualcommin kehittämiä 5G-verkoista karsittuja järjestelmäpiirejä. Huippumalleihin odotetaan Snapdragon 8 Gen 1 4G -piiriä, mutta Mate 50e olisi ainoa puhelin Snapdragon 778G 4G -järjestelmäpiirillä. Kovin yksityiskohtaisia tietoja puhelimista ei vielä ole.

Tarkat tiedot Mate 50 -sarjasta kuullaan jo 6. syyskuuta, joten paria viikkoa kauempaa ei enää tarvitse odottaa.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei