AndroidHonorHuaweiYleinen

Huawein uusi puhutteleva Honor 8 Lite saapuu Suomeen 17. helmikuuta 269 euron suositushinnalla

Huawei on tuomassa helmikuun aikana Suomessa myyntiin uuden Honor 8 Lite -puhelimen. Uutuuspuhelin on alemman hintaluokan seuraaja mainetta niittäneelle Honor 8 -puhelimelle.

Honor 8 Lite

Uutukainen jatkaa ulkoisesti pitkälti isoveljensä Honor 8:n jalanjäljissä, sillä myös Honor 8 Litessä on 15-kerroksinen 2.5D-takalasipinta sekä metallinen kehys. Teknisesti uutuus ei kuitenkaan pääse Honor 8:n tasolle, sillä siitä löytyy vaatimattomampi kahdeksanytiminen Kirin 655 -järjestelmäpiiri ja 3 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa laite tarjoaa 16 gigatavua, mutta myös muistikorttipaikka löytyy, joka tukee jopa 128 gigatavun muistikortteja. Honor 8 Liten näyttö on sama kuin Honor 8:ssa, eli 5,2 tuuman ja Full HD -tasoa. Puhelimen käyttöjärjestelmänä on Android 7.0, jonka päällä pyörii Huawein oma EMUI 5.0 -käyttöliittymä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawein mukaan Honor 8 Liten kuvausominaisuuksista ei ole tingitty. Puhelimessa on 12 megapikselin F2.2 aukolla varustettu takakamera, jonka tarkennus pitäisi reagoida 0,3 sekunnissa. Myös videokuvaukseen on tuotu editointiominaisuus, jolla voi rakentaa omia mini-videoita suoraan laitteessa. Edestä löytyy 8 megapikselin kamera 77 asteen laajakuvalinssillä.

”Tämä on puhelinkaupan kannalta tärkeä hintaluokka, jossa kysyntä on kovaa. Honor-puhelimissa on hyödynnetty eri lippulaivamalliemme suosituimpia elementtejä, eikä Honor 8 Lite ole poikkeus. Tuntien suomalaisten puhelinkäyttötottumukset meillä ja jälleenmyyjillämme on suuret odotukset tälle”, toteaa Huawei Suomen kuluttajaliiketoimintayksikön johtaja Mika Engblom.

Honor 8 Liten ennakkomyynti alkaa tänään 1.2.2017 ja varsinainen myynti alkaa 17.2.2017. Suositushintaan puhelimella on 269 euroa. Värivaihtoehtoina ovat musta, valkoinen, kulta ja sininen. Näistä musta ja valkoinen ovat saatavilla aluksi, ja helmikuun lopulla valikoima täydentyy kultaisella värillä, sekä sinisellä vaihtoehdolla maaliskuun lopulla.

Tekniset tiedot
Honor 8 Lite
Mitat: 147.2 x 72.94 x 7.6 mm
Paino: 147 g
Näyttö: 5.2 tuumaa LTPS (1920 x 1080)
Suoritin: kahdeksanytiminen Kirin 655
Muisti: 3 gigatavua RAM-muistia 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa
Kamerat: 12 megapikselin pääkamera ja 8 megapikselin etukamera
Akku: 3000 mAh ( ei irrotettava)
Käyttöjärjestelmä: Android 7.0 Nougat (EMUI 5.0)
Muuta: sormenjälkilukija ja muistikorttipaikka

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

7 Kommenttia

 1. mistä löytyisi puhelimen tarkat speksit? eli sisältääkö valosensorin, gyroskoopin ym.?

  1. Moi,

   Tässä on oikeastaan kaikki tekniset tiedot, jotka meille lähetettiin. Tarkemmin tietoja löytyy mahdollisesti jälleenmyyjien sivuilta. https://uploads.disquscdn.com/images/6818c41be6c673b6f6315f0932cd16f8b93fec2ca2baa2db5794526f95dc2756.png

   1. Kiitos vastauksesta.
    Puhelinkauppojen (DNA mm.) speksien mukaan valoisuustunnistin olisi mutta gyroskooppia ei mainita…
    Olisi suorastaan sääli jos näinkin pätevän oloisesta laitteesta uupuisi gyroskooppi. Se karsisi VR-sovellukset pois käytöstä. Tuskin gyro erityisen paljon kustannuksia edes nostaisi jos lisäisivät rautaan.

    1. Eipä ainakaan pikaisella etsinnällä löytynyt mainintaan gyroskoopista, mutta laitoin kyselyä Huaweille asiasta.

     1. jään odottelemaan vastausta, kiitos etukäteen!

     2. Huaweilta sain vastaukseksi, että Honor 8 Litessä ei ole gyroskooppia, vaikka näin aikaisemmin oli ilmoitettu.

     3. harmillista sinänsä, mutta toki myös ymmärrettävä ratkaisu. onhan kyseessä luokkaa alemmassa hintaluokassa kuin ”isoveljensä” honor 8.

      kiitos kun otit asiasta lisää selvää virallisilta tahoilta 🙂

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android