AppleYleinen

Huhu: Apple esittelee erillisen salasanasovelluksen ensi viikolla

Applen WWDC24-tapahtuma järjestetään ensi viikolla ja odotuksissa on paljon ohjelmistoon liittyviä päivityksiä. Applelta odotetaan tekoälyllä varustettua iOS 18 -käyttöjärjestelmää, johon voidaan odottaa myös ulkonäöllisiä uudistuksia. 

Nyt Bloombergilta tuttu Mark Gurman on kertonut, että Applelta nähtäisiin uusi salasanasovellus. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä hetkellä Applella salasanat tallentuu iCloud Keychainiin, jonka kautta salasanoja voi hallita ja muokata. Gurmanin mukaan Apple esittelisi kokonaan erillisen salasanasovelluksen, joka kilpailisi esimerkiksi 1Passwordia ja Bitwardenia vastaan. Huhun perusteella sovelluksesta voisi jossain kohti tulla oma sovellus myös Windows-tietokoneille. 

Ominaisuuksien puolesta salasanasovellus erottelisi esimerkiksi Wi-Fi-verkot ja salasanat omiksi kategorioikseen, synkronoisi tiedot eri laitteiden välillä saumattomasti ja osaisi luoda kysyttäessä uusia salasanoja. Sovelluksessa voisi olla mukana myös kaksivaiheisiin todennuksiin tarvittavien koodien generointi ja säilöntä mahdollisuus. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple sallinee salasanojen tuonnin toisesta salasanapalvelusta omaan sovellukseensa. Tavoitteena erillisessä salasanasovelluksessa uskotaan olevan käyttäjien tietoturvan parantaminen ja eri salasanojen käyttäminen jokaisessa palvelussa. 

Lähde: Bloomberg (maksumuuri) 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple