AppleYleinen

Huhu: Apple esittelee M4-järjestelmäpiirin iPad Pron yhteydessä – mukana tekoälyä

Apple esittelee viikon päästä 7. toukokuuta uudet iPad Pro sekä Air -tabletit, joista olemme uutisoineet viime aikoina muutamia kertoja. Aiemmin iPad Pro -tabletteihin on huhuttu vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä esiteltyä M3-järjestelmäpiiriä, kun edullisempi iPad Air saisi M2-piirin. 

Nyt varsin luotettavana Apple-analyytikkona tunnettu Mark Gurman on kertonut, että iPad Prosta löytyisikin M3-piirin sijaan toistaiseksi julkaisematon M4-järjestelmäpiiri. Aiemmin Gurman on veikannut M4-piirin julkaisuaikatauluksi loppuvuotta 2024 tai alkuvuotta 2025. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huhu kuulostaa siinäkin mielessä hieman kummalliselta, kun toistaiseksi Apple on esitellyt uudet M-sarjan huippupiirinsä Mac-tietokoneiden yhteydessä.  

Gurmanin mukaan M4-sirun julkaisu tässä vaiheessa tarkoittaisi sitä, että iPad Pro olisi Applen esimmäinen “aidosti tekoälyllä varustettu laite”, sillä M4-piirin keskeisiin ominaisuuksiin on huhuttu kuuluvan kattavat ja aiempaa huomattavasti paremmat mahdollisuudet tekoälylaskennalle. M4-piirin kehitys ja tuotanto voisi olla syy iPad Pron normaalia pidemmälle julkaisuvälille. Edellisen iPad Pron Apple on esitellyt 2022. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uuden järjestelmäpiirin lisäksi iPad Prossa nähtänee ensi kertaa OLED-näyttö LCD-näytön sijaan. Julkaistavista tableteista on huhuttu myös aiempaa ohuempia jonka lisäksi näytön reunojen odotetaan pienenevän entisestään. 

Tablettien rinnalla Applen kerrotaan esittelevän uuden Apple Pencil -kynän sekä Apple Magic keyboard -näppäimistö. Apple Pencilin huhutaan saavan erilaisia painallukseen perustuvia toimintoja, joiden ansiosta kynä toimisi Vision Pro -lasien ja Vision OS -käyttöjärjestelmän kanssa. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Gurman on kertonut, että kynään tulisi ensi kertaa tuki haptiselle palautteelle. Sen tehdä kirjoituskokemuksesta “luonnollisempaa”.  

Lähde: Bloomberg 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple